Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Stulbina: šimtametis namas liko nepaliestas laiko

Šis nedidukas namas iš vėlyvųjų Karalienės Viktorijos eros (1837–1901) laikų liko toks pats, kaip ir prieš 100 metų, kai jame dar gyveno senieji šeimininkai, rašo littlethings.com.
Nedidelis Viktorijos eros namas
Nedidelis Viktorijos eros namas / bradfieldcleary.com.au nuotr.

Australijos sostinėje, viename iš prabangiausių rajonų, stūkso dar XIX amžiaus pabaigoje statytas namas, kuriame niekas negyvena jau daugiau nei šimtmetį. Tiek pat, kiek priklauso vienai ir tai pačiai giminei. Nežinia kodėl, tačiau jo nesiryžo parduoti net penkios šeimos kartos.

Tačiau mažytis namukas unikalus ne tik tuo, kad jame jau visą amžių niekas nešeimininkavo, bet ir tuo, jog nuo antrojo pasaulinio karo visi name esantys daiktai yra autentiški. Nepaisant kelių modernių įrenginių, likę baldai stovi ten pat, kur ir stovėjo, ir yra visiškai nepaliesti.

bradfieldcleary.com.au nuotr./Nedidelis Viktorijos eros namas
bradfieldcleary.com.au nuotr./Nedidelis Viktorijos eros namas

Be to, kotedžas yra puikus Viktorijos eros namo pavyzdys. Tokių namų ypač buvo gausu Britanijos kolonijose. Šiame laikmetyje daug kotedžų statyta vidurinei klasei ir vargšams, o šis ankštas kotedžas priklausė darbininkų šeimai.

Žinoma, kaip ir būdinga britams, už namo yra nedidelis darželis. Teigiama, kad tokie ypač išpopuliarėjo Karalienės Viktorijos eroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius