Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienaragiškas „Vinted“ biuras sostinės Naujamiestyje: su vintažiniais šviestuvais ir baldais iš antrų rankų

Pirmasis lietuviškas vienaragis, internetinės naudotų mados prekių prekybos platforma „Vinted“ išaugo marškinius ir persikėlė į naują biurą Vilniuje. Iš Žirmūnų persikėlusi į Naujamiesčio rajoną įmonė užėmė 4 aukštus ir 9 tūkst. kv. metrų plotą. Interjere atsispindi ir įmonės veiklos pobūdis – panaudoti baldai, perdirbto pluošto kilimai, seni vintažiniai šviestuvai ir kiti elementai.
Naujasis „Vinted“ biuras
Naujasis „Vinted“ biuras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 „Vinted“ Biuras

Nuo 2013 metų „Vinted“ biuras veikė sostinės Žirmūnų mikrorajone, tačiau organizacijai augant pradėta galvoti apie patogesnių patalpų paieškas.

„Pradėjome labai stipriai augti ir išaugome savo mylimą Žirmūnų biurą. Ieškojome galimybių, kaip galėtume ten likti ilgesniam laikui. Galiausiai tame biure turėjome apie 3 tūkst. kv. metrų plotą, bet teko prijungti patalpas, kurias radome tame pačiame pastate – netvarkytų, neremontuotų galiukų, kad tilptume. Buvo visiška mozaika.

Supratome, kad tikrai nėra galimybės nieko pasidaryti, kad būtume ilgesnei perspektyvai, todėl pradėjome ieškoti naujo biuro“, – 15min aiškino „Vinted“ biuro vadovė Ieva Užkurnienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gilma Teodora Gylytė, Ieva Užkurnienė, Jonas Grinevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gilma Teodora Gylytė, Ieva Užkurnienė, Jonas Grinevičius

Norėjo vintediško biuro

Šiuo metu organizacijoje dirba per pusė tūkstančio darbuotojų, o iki metų galo planuojama šį skaičių padidinti iki 600. Naujajame biure įrengta 900 darbo vietų

Biuro paieškos, anot I.Užkurnienės, truko apie pusę metų. Įmonė rinkosi ne tik pastatus, kur galėtų įsikurti, bet ir vietą. Pavyzdžiui, Konstitucijos prospektas, jos teigimu, neatitiko „Vinted“ darbuotojų vidinės kultūros.

„Nematėme savęs ten ir ieškojome kažko vintediško. Kartu ir bijojome visų tų stiklinių pastatų, norėjome kažko unikalaus“, – tikino ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujasis „Vinted“ biuras
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujasis „Vinted“ biuras

Naujasis „Vinted“ biuras įsikūrė Švitrigailos g. ir Naugarduko g. sandūroje atsidariusiame naujame verslo centre „Uptown Park“. Apie 9 tūkst. kv. metrų ploto erdvėje įrengta 900 darbo vietų, kurios išsidėstė 4 aukštuose, sujungtuose bendra laiptine.

Biure įkurtas vidinis kiemas, sporto salė, „Vinted“ restoranas, poilsio, laisvalaikio, vaikų ir kitos erdvės, daugiau nei 120 susitikimų ir individualaus darbo kambarių, kiek vėliau taip pat bus įkurtos dvi terasos.

„Vinted“ dizaino vadovas Jonas Grinevičius 15min pasakojo, jog tiek pastato pasirinkimu, tiek dizaino principais, norėta, kad kompanija galiausiai taptų geresnė ir vieningesnė. Pavyzdžiui, visus keturis biuro aukštus jungia įspūdingi laiptai.

„Mūsų produktas pasižymi bendruomeniškumu, lygiai tas pats galioja mums, kaip organizacijai viduje. Pavyzdžiui, laiptai, kurių pagal planą neturėjo būti, bet jie tokie išraiškingi ir sukuria vertikalų ryšį tarp mūsų visų 4 aukštų, ko aname biure neturėjome.

Pavyzdžiui, klientų aptarnavimo skyrius būdavo kitoje gatvės pusėje ir su jais susitikdavome tik kartą per dieną, per pietus. Net viename pastate dirbę žmonės buvo sujungti tik liftu, dažnai nesutikdavome žmogaus, dirbančio aukštu žemiau, visą dieną“, – sakė jis.

Taip pat stengiasi, kad biuras būtų tvarus – t.y. kaip įmanoma labiau tausojantis aplinką. Pavyzdžiui, naujame biure panaudoti beveik visi baldai iš senojo biuro, taip pat jų įsigyta ir iš antrų rankų.

Nors į naująjį biurą įmonė persikėlė paskutinę rugsėjo savaitę, kol kas jis žmonėmis pilnai neužsipildys – dauguma „Vinted“ darbuotojų dėl išliekančios koronaviruso plitimo galimybės dirba nuotoliniu būdu. Sprendimo leisti darbuotojams patiems pasirinkti, ar dirbti iš biuro, ar iš namų, įmonė laikysis iki metų pabaigos.

„Dabar 50 proc. įmonės darbuotojų ateina kiekvieną dieną, pavyksta laikytis atstumo ir saugos ir higienos taisyklių. Ribojame svečius, pašalinius asmenis pagal visas rekomendacijas“, – kalbėjo I.Užkurnienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujasis „Vinted“ biuras
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujasis „Vinted“ biuras

Atsisakė atvirų erdvių

Pasak su „Vinted“ projektu dirbusios „DO Architects“ architektės ir partnerės Gilmos Teodoros Gylytės, naujasis biuras atspindi pasaulines tendencijas, kuomet įprastą atviros erdvės („open space“) konceptą keičia pusiau uždaros erdvės („semi-open space“) tipo išplanavimas.

„COVID padarė ir kai ką gero – įteisino dalykus, kurie anksčiau neveikė, bet visi bijojo tai pripažinti ir garsiai pasakyti, tokius kaip atviros erdvės. Dabar apie tai galima šnekėti. Atviro erdvės tokiems kiekiams žmonių yra nežmogiška. Tai yra nejauku ir neveikia“, – kalbėjo ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujasis „Vinted“ biuras
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujasis „Vinted“ biuras

Dėl šios priežasties, lietuviško vienaragio biure nėra vienos didelės erdvės. Atvirkščiai, patalpos atskirtos pertvaromis, kurios bus naudojamos kaip lentos.

„Visą darbo erdvę sudalinome grupelėmis, kad būtų malonu ir jauku dirbti. Jos yra pusiau uždaros. Iš vienos pusės, jauti savo erdvę, bet tuo pačiu esi praeinamas ir matomas. Esi pusiau uždaroje erdvėje, bet matai, kas vyksta aplink tave“, – biuro išplanavimą 15min paaiškino G.T.Gylytė.

Verslo centro „Uptown Park“ projektą įgyvendino nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Vilbra“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius