Interjero ekspertė dalijasi 6 geriausiais patarimais, kaip dekoruoti namus pigiai

Dabar pats metas pasijusti „pasidaryk pats“ interjero dizaino deive (dievu). Interjero dizainerė Anne Touhy dalijasi gudriais patarimais, kaip dekoruoti namus turint ribotą biudžetą, rašo Rsvplive.ie.
Baldų dažymas
Baldų dažymas / 123RF.com nuotr.

Ekonominio neapibrėžtumo, didėjančių išlaidų ir mažėjančių biudžetų laikais interjero dizainas dažnai laikomas nereikalinga prabanga.

Vis dėlto nedidelis biudžetas niekada nesutrukdė dizainerei turėti gražius namus, todėl ji panoro pasidalyti profesionaliais ir praktiškais metodais, kuriuos naudojo, kad tai pasiektų.

Kaip rašo Rsvplive.ie, tam, kad taptumėte savo interjero dizaineriu ir sukurtumėte sėkmingą kambarių dizainą, reikia tik dviejų dalykų: žinių ir pasitikėjimo savimi. Kai įgysite žinių, pasitikėjimas savimi seks paskui.

Dabar pats laikas pažadinti savo „pasidaryk pats“ dizaino deivę/dievą, kurio(-s) mantra – „padaryta, o ne tobula“. Turint žinių ir praktikos, dekoravimas turint ribotą biudžetą gali tapti puikia galimybe išlaisvinti savo išradingumą, vaizduotę ir kūrybiškumą.

Dažykite

Dažai yra pigiausias, paprasčiausias ir paveikiausias erdvės pertvarkymo būdas. Net jei niekada anksčiau nesate laikę teptuko, pabandykite. Įsigykite geros kokybės volelį ir teptuką bei daugybę lipnios juostos. Interjero dizainerė rekomenduoja naudoti matinius sienų dažus. Jie daug atlaidesni ir neišryškins sienos trūkumų, kaip pusiau blizgūs dažai.

123RF.com nuotr./Mėlynos spalvos dažai
123RF.com nuotr./Mėlynos spalvos dažai

Nebrangių plaunamų matinių dažų galima įsigyti daugelyje parduotuvių. Galbūt turite senų medinių ar MDF baldų, kurie yra pasenę ir nusidėvėję?

Lengvas šlifavimas, šiek tiek grunto ir keli sluoksniai baltos, dramblio kaulo ar pilkos spalvos satinmedžio dažų kartu su nebrangiomis naujomis rankenėlėmis visiškai juos pakeis. Geras patarimas – susipažinti su vietinės statybinių prekių parduotuvės darbuotojais. Jie turi ekspertinių žinių ir mielai jums patars.

Smulkmenos

Sutelkite dėmesį į mažus pokyčius, kurie turės didžiausią poveikį. Norėdami sukurti naują, gaivų įvaizdį, panaudokite kitų kambarių staliukus, šviestuvus, veidrodžius, meno kūrinius ir aksesuarus.

Virš sofos pakabintas didelis veidrodis praskaidrins tamsų kambarį. Sluoksniuokite apšvietimą, kad sukurtumėte jaukumą. Naudojant spalvingus, lytėjimui malonius užvalkalus, pagalvėles ir kilimėlius iš karto sukuriama prabanga. Stalinių lempų pagrindus nudažykite ta pačia spalva, kad juos suvienodintumėte.

Juodoji magija

Kiekviename kambaryje reikia šiek tiek juodos spalvos – dizainerė ją vadina „interjero akių pieštuku“. Paprasčiausiai nudažę baldą ar miegamojo komplektą juoda spalva ir pakeitę rankenėles į auksines ar sidabrines, akimirksniu jį paversite kur kas stilingesniu.

Shutterstock nuotr./Miegamojo interjeras
Shutterstock nuotr./Miegamojo interjeras

Susitvarkykite

Jei pertvarkote kambarį, pirmiausia jį vertėtų visiškai ištuštinti. Tada išmeskite viską, ko niekada nenaudojate arba ko negalima perdirbti. Šie daiktai neigiamai paveiks jūsų kambarį.

Netvarka yra ramių namų priešas, atimanti mūsų energiją ir laimę. Visada siekite švarios, aiškios atviros erdvės, nepriklausomai nuo to, kokiam dizaino stiliui teikiate pirmenybę. Mažiau visada yra daugiau.

Lengvi mainai

Daiktų keitimas – dar vienas naudingas dalykas, kurį galima atlikti, kai turite ribotą biudžetą. Įpratome matyti daiktą jo vietoje kambaryje ir niekada nesusimąstome apie jo panaudojimą kitoje vietoje. Sukeiskite sofas vietomis ir pakeiskite baldų išdėstymą, kad sukurtumėte naują, gaivų vaizdą.

Išnaudokite meną

Kai trūksta lėšų, interjero dizainerė A.Touhy mėgsta naudoti didelių matmenų meno kūrinius, kad ant sienų sukurtų dramatišką įspūdį. Įsigykite nebrangių jau paruoštų rėmelių. Naudodami pigius juodus arba baltus dėžutinius rėmelius sukurkite didelę šeimos nuotraukų galerijos sieną.

Sugrupuokite meno kūrinius ir nudažykite rėmus ta pačia spalva, kad viskas būtų vientisa. Didelę dailininko drobę apklijuokite pigiais spalvingais tapetais. Nebijokite patys pakabinti meno kūrinių – šiek tiek pasipraktikavus tai padaryti bus labai paprasta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius