Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaimynai stojo piestu prieš stogo „išnaudojimą“: Tenerifės turistams nakvynę palapinėse čia siūlo už 12 eurų

Vieną Tenerifės bendruomenę piktina tai, kad kaimynas užsimojo ant pastato stogo turistams siūlyti nakvynę šešiose čia esančiose palapinėse. Viena nakvynė tokioje palapinėje atsieina 12 eurų, rašo ispanų leidinys infobae.com.
"Airbnb" įkeltas skelbimas
"Airbnb" įkeltas skelbimas / Ekrano nuotr.

Nuomos mokesčiai Ispanijoje vis didėja: vidutinė nuomos kaina šalyje yra 944 eurai, o tai sudaro 93 proc. jauno žmogaus atlyginimo.

Tokia padėtis susijusi su išaugusia nuomojamų būstų pasiūla užsieniečiams, ypač pakrantės miestuose.

Taip nutiko vienai bendruomenei Tenerifėje. Kažkas ant jų pastato stogo sumanė „nutupdyti“ šešias palapines, skirtas nakvoti turistams.

Idėjos autorius jau yra šios bendruomenės turistinio buto, esančio Castellón de la Plana gatvėje, La Salle kaimynystėje, savininkas, kurį jis įsigijo aukciono būdu.

Nakvojantys minėtose palapinėse turistai dalijasi vonios kambariu, kuris improvizuotai įrengtas tiesiog terasoje, ir bendra virtuve, esančia minėtame bute. Tokia kaimyno veikla jau dvejus metus siutina aplinkinius gyventojus.

„Romantiška viešnagė“ ant betono

Kaip „Antena 3“ pasakojo bendruomenės gyventoja María Rosa, palapinės žinomoje nuomos svetainėje siūlomos kaip „romantiška viešnagė“, tikriausiai dėl ankštos erdvės (vos pusantro metro). Palapinės pritvirtintos prie betoninio stogo, nors tai nėra stovyklavimui tinkama vieta. „Įsivaizduokite, kiek žmonių čia galima sutalpinti už tokias kainas“, – sakė ji.

„Žinau, kad į apačioje esantį butą įeina daug žmonių“, – pasipiktinusi aiškina ji „Espejo Público“. Visa tai kelia nepatogumų likusiems kaimynams: pavyzdžiui, Maríai Rosai, į kurios duris skambinama neįprastomis valandomis, šios moters durys esą buvo ir išlaužtos, ir ji pati išgirdo ne vieną ją įžeidžiantį žodį.

Kaimynai pasiskundė dėl susidariusios padėties ir laukia valdžios institucijų atsakymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius