Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kornvalyje be leidimo pasistatė 100 tūkst. eurų kainuojantį namelį medyje: buvau visiškas kvailys

Vyras, miške be jokio leidimo pasistatęs 100 000 svarų sterlingų kainuojantį namelį medyje, ginasi. Jis teigė, kad buvo „visiškas kvailys“, tačiau turėdamas įspūdingos statybos planą būtų „apribojęs“ savo galimybes priimti meninius sprendimus darbų eigoje.
Britas be leidimo pasistatė prabangų namelį medyje
Britas be leidimo pasistatė prabangų namelį medyje / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

42 metų Johnas Kitsonas prabangų namelį medyje, kuriame yra vienas miegamasis ir vienas vonios kambarys, pastatė pandemijos metu. Dabar jis nuomojamas kaip atostogų būstas Morvalyje, netoli Looe, ir reklamuojamas kaip jaukus poros prieglobstis.

Trijų vaikų tėtis tikisi, jog žmonės supras, kad namelis medyje niekam netrukdo. Dabar jis kreipėsi dėl retrospektyvinio planavimo leidimo. Jei šis nebus patvirtintas, jis gali būti priverstas nugriauti visą pastatą.

„Šio namelio statybos buvo panašios į paveikslo tapymą.Norėjau kapoti, keisti, pritaikyti ir perkurti, kad viskas būtų tobula“, – kalbėdamas su „CornwallLive“ prisipažino J.Kitsonas.

Jis norėjo, kad tai būtų „kūrybinis procesas“, ir teigė, kad jei būtų tai daręs su leidimu, galutinis rezultatas „nebūtų buvęs toks geras“. „Tai gana asmeniška ir individualu, todėl norėjau, kad tai būtų meno kūrinys, kad ir kaip nevykusiai tai skambėtų“, – pridūrė jis.

Palyginti su didesnio masto statybomis šioje vietovėje, jis teigė, kad „tai niekam netrukdo ir niekas to nė nemato“, taip pat tvirtino, kad „beveik visi“ vietos gyventojai tam pritarė.

Pats medžio namelis apibūdinamas kaip „labai linksmas“, o šeima, kilus ginčui dėl planavimo, sulaukė „daugybės“ palaikymo laiškų ir komentarų interneto svetainėje. Ponas J.Kitsonas sakė: „Trobelė yra labai graži. Tai labai džiugina, mus lanko daugybė laimingų veidų“.

Paklaustas, ką darys, jei jam bus liepta nugriauti savo namelį, P.Kitsonas prisipažino, kad tai labai svarbus klausimas.

„Nekaltinu planuotojų, kad jie atlieka savo darbą, ir džiaugiuosi, kad žmonės juos palaiko. Jei atsitiks blogiausia, tai atsitiks, o aš esu kvailas bambeklis“, – pripažino vyras.

Skelbiama, kad „The Cornish Treehouse“, kaip jis pavadintas, galima apsistoti nuo 195 svarų sterlingų už naktį.

Dalydamasis asmeninėmis priežastimis, lėmusiomis sprendimą pradėti darbus prieš pateikiant planavimo paraišką, 42 metų vyras paaiškino, kad jam buvo diagnozuotas retas akių vėžys, o pradėjus statybas jis nežinojo, ar bus šalia ir „pamatys statybų pabaigą“. Dabar jis jaučiasi gerai, tačiau kas šešis mėnesius jam vis dar tenka atlikti magnetinio rezonanso tyrimą, kad būtų patikrinta, ar vėžys neperaugo į metastazes.

„Nenorėjau laukti planuotojų, kol būsiu pakankamai sveikas, kad galėčiau iš tikrųjų tai padaryti. Tai labai silpnas pasiteisinimas ir tai nepateisina to, ką padariau, bet tai buvo priežastis, dėl kurios norėjau tęsti darbą“, – paaiškino vyras.

Jo teigimu, jis bet kada gali sulaukti skambučio, kad staiga jo sveikata pakrypo ir kita linkme.

„Viskas priklauso tik nuo manęs ir nenoriu, kad planavimo pareigūnai gautų pylos už tai, kad dirba savo darbą, kuris yra labai sunkus, ir jie turi teisę priimti tokį sprendimą. Galų gale tai yra tvarus vystymasis, ir tikiuosi, kad planavimo specialistas tai pamatys ir pasvers, jei turės prieštaravimų“, – apibendrino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius