Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ministerijų miestelio projektui vadovauja R.Chleborodovienė

Apie 170 mln. eurų vertės kvartalo Goštauto gatvėje, šalia Neries, pertvarkai įkuriant jame ministerijų miestelį vadovaus naujoji Turto banko projektų programos vadovė Renata Chleborodovienė. Pastaruoju metu dirbo energetikos grupės „Epso-G“ fizinio barjero pasienyje su Baltarusija programos vadovo pavaduotoja.
Miestelis
Miestelis / Turto banko nuotr.

Kovo 1-ąją darbą pradėjusi vadovė bus atsakinga už projekto įgyvendinimą laiku, kaštų valdymą, ketvirtadienį pranešė Turto bankas.

R.Chleborodovienė teigia, kad turi tokiems darbams reikalingos patirties.

Turto banko nuotr./Miestelis
Turto banko nuotr./Miestelis

„Ankstesnė patirtis leidžia aiškiai įvertinti, kokios rizikos kils įgyvendinant projektą, kaip jas reikės valdyti. Tai ambicingas ir matomas valstybės projektas, todėl su komanda dėsime visas pastangas, kad kvartalas taptų ne tik naujos kokybės valstybės turto etalonu, bet ir geruoju vadybos pavyzdžiu“, – pranešime sakė R.Chleborodovienė.

Ji anksčiau valdė viešosios ir privačios partnerystės projektus policijoje, krašto apsaugos sistemoje.

Vyriausybė sausio viduryje pritarė beveik 170 mln. eurų preliminarios vertės valstybės pastatų komplekso Vilniaus centre pertvarkai, į buvusius mokslinių tyrimų institutų pastatus iki 2028 metų perkeliant dalį ministerijų bei kitų įstaigų, o atlaisvintus jų pastatus parduodant.

Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius sako, jog projektas jau įgauna pagreitį.

„Goštauto kvartalo transformacija įgauna pagreitį, todėl komandos pastiprinimas yra labai savalaikis“, – pranešime teigia M.Sinkevičius.

Liepos mėnesį Turto bankas ketina skelbti viso komplekso architektūrinio konkurso organizatoriaus konkursą.

Šiuo metu rengiami pirmojo komplekso etapo projektiniai pasiūlymai. Pagal juos bus suplanuotas pastato Goštauto g. 11 atvėrimas visuomenei ir pritaikymas trijų ministerijų – Sveikatos apsaugos, Žemės ūkio ir Susiekimo ministerijos reikmėms.

Iki balandžio Vyriausybei bus pateiktas pirmojo etapo įgyvendinimo investicinis projektas. Jį planuojama baigti 2025 metų pirmąjį ketvirtį.

Iki 2028 metų kvartale turėtų įsikurti Finansų, Aplinkos, Ekonomikos ir inovacijų, Energetikos, Teisingumo bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, taip pat dalis kitų įstaigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius