Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: projektas būtent nuomininkams: laukia šeimų ir su vaikais, ir su gyvūnais

Nekilnojamo turto rinka nuolat išgyvena pokyčius. Paklausa ir pasiūla banguoja, priklausomai nuo ekonominių sąlygų, rinkos dėsnių ir net geopolitinių veiksnių. Vis tik yra tendencijų, kurios daugiau ar mažiau išlieka, o ir tokių, kurias Baltijos šalys vis labiau perima iš vakarų. Viena tokių – būstai, statomi būtent nuomininkams, atitinkantys jų gyvenimo stilių bei poreikius ir išsprendžiantys neretai kylančius iššūkius.
„Lumi namai“
„Lumi namai“ / Aruodas.lt nuotr.

Pavyzdžiui, kaip išsinuomoti būstą su keliais vaikais ar keliais augintiniais, kaip jau įrengtą būstą pritaikyti savo poreikiams, o galiausiai – ar bus leista jame deklaruoti gyvenamąją vietą? Šiuos klausimus teigia išsprendę „Lumi namai“, vieni iš pirmųjų Vilniuje siūlantys būtent nuomininkams sukurtus namus.

Aruodas.lt nuotr./„Lumi namai“
Aruodas.lt nuotr./„Lumi namai“

Matyti naujos tendencijos

Nemaža dalis lietuvių vis dar būstą mato kaip vieną pagrindinių gyvenimo investicijų, tačiau požiūris į nekilnojamąjį turtą šalyje po truputį keičiasi. Vis dažniau atsiranda tokių, kurie nekilnojamąjį turtą įsigyja kaip investiciją, o ir tokių, kurie nenori savo gyvenimo susieti su vienu konkrečiu būstu.

„Ši tendencija buvo panaši visose Baltijos šalyse ir vis daugiau žmonių pradėjo investuoti į nekilnojamąjį turtą, tačiau matome, kad pastaruoju metu susiklosčiusi ekonominė situacija tai šiek tiek pakeitė, nes išaugo komunalinių paslaugų kaštai ir paskolų palūkanos. Tokioje aplinkoje yra daugiau rizikų, nes reikia atsižvelgti į situaciją, kai butas yra laisvas, o savininkas turi padengti visas išlaidas (paskolą, palūkanas, komunalines ir kitas paslaugas)“, – įžvalgomis apie NT rinką dalinosi „Lumi Capital“ namų vadybininkė Neringa Čiuželytė.

Kitaip tariant, dažnesnis gyventojas prioritetus ima teikti trumpo ar ilgesnio laiko būsto nuomai, kas yra neretas atvejis vakarų šalyse, kur žmonės nuomojasi būstus kone visą gyvenimą ir įsigyti jo net nesiekia. Visgi tai nereiškia, kad šie žmonės vertesni mažiau komfortiško gyvenimo, nors šiandien dažnai jie susiduria su vienais ar kitais iššūkiais – būsto pritaikymo pagal savo poreikius, gyvenimo su keliais vaikais ar augintiniais ar net gyvenamosios vietos deklaravimo.

Pasak N. Čiuželytės, būtent tai paskatino NT vystytojus atverti Lietuvoje naują kryptį – profesionalius nuomojamus namus. „Lumi Capital“ pirmoji Taline pradėjo eksploatuoti profesionalius nuomojamus butus. „Šiuo metu Taline turime 1500 nuomojamų butų, o rugpjūtį Vilniuje Laumėnų gatvėje buvo baigti 124 butai. Taip pat 9 verslo patalpos tuose pačiuose namuose. Kitais metais mūsų laukia nauji projektai Rygoje su 255 butais ir papildomas projektas Taline su 100 butų“, – apie „Lumi namų“ pasiūlą nuomininkams ir verslui kalbėjo pašnekovė.

Aruodas.lt nuotr./„Lumi namai“
Aruodas.lt nuotr./„Lumi namai“

Sukurti būtent nuomai

Paklausta, kas iš esmės skiria profesionaliai nuomai sukurtus ir tiesiog gyventojų nuomojamus būstus, N. Čiuželytė tikino, kad pirmiausia tai priklauso nuo projekto, kitaip tariant – kokioje stadijoje vyksta įsigijimas: „Jei ankstyvoje stadijoje, nuomojamas namas gali būti suprojektuotas taip, kad viso pastato techniniai sprendimai (vėdinimas, šildymas, elektra ir kt.) būtų valdomi nuotoliniu būdu. Taip pat parenkamos medžiagos, kurios yra patvarios ir lengvai keičiamos, atnaujinamos ar perdažomos. Vieta ir išdėstymas, žinoma, yra svarbiausi aspektai. Dažniausiai didesnė yra 40-45 m2 dviejų kambarių butų paklausa. Mūsų tikslas – turėti optimalaus dydžio butus ir bendro naudojimo patalpas, kurių priežiūra būtų ekonomiška, o tai reiškia mažesnes išlaidas klientams.“

Pasak pašnekovės, jei kalbėtume būtent apie „Lumi namus“, jų gyventojai gali naudotis tokiomis papildomomis paslaugomis kaip, pavyzdžiui, meistro iškvietimas ar buto valymas. „Pastato priežiūra rūpinasi „Lumi namų“ komanda, todėl mūsų gyventojai galėtų gyventi savo gyvenimą ir negalvoti apie šiuos dalykus. Svarbiausias privalumas – laukiame šeimų su vaikais ir gyvūnų šeimininkų. Taip pat gyventojai gali deklaruoti savo gyvenamąją vietą. Mūsų namuose gyvena jaunos poros, pavieniai žmonės ar šeimos su vaikais. Taip pat yra žmonių, kurie neseniai persikėlė gyventi į Vilnių iš kitų šalių“, – apie nuomininkams svarbius kriterijus kalbėjo namų vadybininkė.

N. Čiuželytė pridūrė, kad kliento patogumui butai yra įrengti iš dalies, paliekant būsimiems nuomininkams įsirengti kitus dalykus pagal savo poreikius. „Kiekviename bute yra pilnai įrengta virtuvė su būtiniausia buitine įranga: šaldytuvas su šaldikliu, integruota kaitlentė, orkaitė, gartraukis, indaplovė. Taip pat įrengta vonia su skalbimo mašina, spintelėmis. Spintos yra prieškambaryje bei viename miegamajame. Nuomininkų patogumui yra užuolaidų bėgeliai. Likusią buto dalį galima įrengti savo nuožiūra. Mūsų nuomojami butai neapkrauti nereikalingais daiktais, butas įrengtas minimaliai.

Pagrindinė mūsų idėja – visi nuomininkai įsirengia savo namų interjerą pagal save“, – vieną iš nuomininkų vertinamų privalumų įvardijo pašnekovė.

„Lumi Namų“ atstovė tikina, kad ne ką mažiau svarbus kriterijus ir namų kokybė. Sostinės Šnipiškių rajone, Laumėnų gatvėje įsikūrę namai yra A+ energetinės klasės. „Butai pasižymi puikiomis konstrukcijų šiluminėmis savybėmis, geru sandarumu, turi įmontuotus kokybiškus ir šilumai nepralaidžius langus, kruopščiai užsandarintus šalčio tiltelius, įdiegtą patikimą rekuperacinę vėdinimo sistemą. Tokios energinės klasės užtikrina butų efektyvumą ir ekonomiškumą. Nuomojant butus tai yra svarbu, kadangi būsimi nuomininkai visada ieško jiems geriausio varianto. Įsivertina, kad namai būtų ekonomiški, šilti ir komfortiški gyvenimui“, – tikino N.Čiuželytė.

Aruodas.lt nuotr./„Lumi namai“
Aruodas.lt nuotr./„Lumi namai“

Daugiau informacijos apie projektą nuomai rasite lankomiausiame NT portale Aruodas.lt, paspaudę šią nuorodą.

Lokacija – vienas svarbiausių aspektų

Tiek renkantis įsigyti, tiek nuomotis būstą, namų vadybininkės teigimu, vienas svarbiausių argumentų – lokacija. „Šiuolaikiškam ir veikliam miesto žmogui yra labai svarbu, kad darbas, mėgstama veikla ar parduotuvės būtų šalia. Rinkdamiesi lokaciją mūsų projektams visada atsižvelgiame į tai.

Mūsų „Lumi namų“ projektas – tai atsinaujinantys ir skandinavišku stiliumi alsuojantys namai, jaukūs ir šiuolaikiški, įsikūrę šalia miesto centro, tarp Žalgirio ir Linkmenų gatvių. Susisiekimas yra puikus tiek turintiems savo automobilius, tiek keliaujantiems viešuoju transportu ar besinaudojantiems dviračiais, paspirtukais. Visi svarbiausi Vilniaus taškai iš „Lumi Namų“ – pasiekiami ranka“, – projekto privalumus vardijo N. Čiuželytė.

Pašnekovė pridėjo, kad nuomininkams svariu apsisprendimo kriterijumi tampa ir saugi namų, rami ir aptverta teritorija namų teritorija bei besikurianti panašaus gyvenimo stiliaus žmonių bendruomenė.

„Norime sukurti komunikabilią, draugišką, bendradarbiaujančią, tvarkingą bendruomenę. Savo gyventojams kuriame saugią ir patogią aplinką, nes būsimi nuomininkai, prieš priimant gyventi pas mus, yra tikrinami. Kiekvienas gali būti ramus ir pasitikėti savo kaimynais. Yra bendros taisyklės, kurių privalo laikytis gyventojai. Skatinamas žmonių atsakingumas ir atidumas kaimynams. Visi mūsų gyventojai turi lygias galimybes ir visapusišką mūsų paramą, sprendžiant problemas namuose“, – apie saugią kaimynystę kalbėjo namų vadybininkė.

Galiausiai, anot „Lumi namų“ atstovės, čia siūlomos ir nedidelės patalpos verslui. Tikimasi pritraukti tokias verslo paslaugas, kurios būtų patogios bei naudojamos ir būtent būsimų gyventojų, kadangi išties patogu šalia namų turėti visas reikiamas paslaugas.

Daugiau informacijos apie projektą, paspaudus šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius