Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min seka Eligijaus Masiulio pėdomis Nidoje: jį sudominusi vila priklauso „Snorui“

Kyšio ėmimu kaltinamo buvusio liberalų lyderio ir Seimo nario Eligijaus Masiulio giminaičiai balandžio mėnesį domėjosi vila Nidoje, kuri dabar priklauso bankrutuojančiam „Snoro“ bankui. Įvertinę kainą ir būklę politiko atstovai nuo sandorio susilaikė. Tuo tarpu E.Masiulis tikino, kad gegužės mėnesį iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio paėmė 90 tūkst. eurų paskolą grynais. Šie pinigai esą turėjo būti skirti minėtai vilai ar kitam būstui įsigyti. Prokurorai šią paskolą laiko kyšiu politikui.
Vila \"Kaspalėja\"
Vila „Kaspalėja“ / Booking.com nuotr.

E.Masiulis antradienį vakare LRT laidoje „Dėmesio centre“ tikino, kad pinigai, kuriuos gavo iš „MG Baltic“ viceprezidento R.Kurlianskio, esą turėjo būti skirti nekilnojamajam turtui pirkti Nidoje. Buvęs Seimo narys tvirtino su giminaičiais užsiimantis nekilnojamojo turto verslu Nidoje. E.Masiulis net įvardijo konkretų objektą – vilą „Kaspalėja“. Esą ją norėjo įsigyti ar išsinuomoti ir vėliau nuomoti jos kambarius poilsiautojams.

Edmundas Jakilaitis: Kokie aitvarai jums turėjo atnešti pinigus, kad jūs R.Kurlianskiui per 12 mėnesių grąžintumėte tą kreditą?

Eligijus Masiulis: Pirmiausia, aš nebuvau tikras, kad aš realizuosiu tuos pinigus. Kitaip tariant, jei nebūtų įvykusios varžytinės dėl to objekto, kurį mes norėjome pirkti, tai dar nebuvo aiškumo.

E.J.: Koks tai buvo objektas?

E.M.: Buvo du objektai vienu metu žiūrimi. Vienas objektas tai buvo poilsio namai Nidoje „Kaspalėja“.

E.J.: Kokia buvo preliminari varžytinių suma?

E.M.: Iš pradžių buvo svarstomas variantas jį nuomoti. O norint normaliai jį įrengti, reikėjo nemažų pinigų. O kitas objektas buvo butas Nidoje, kurio varžytinių vertė 86 tūkst. eurų.

E.J.: Kaip jūs ketinote grąžinti 90 tūkst. eurų paskolą iš Seimo nario algos?

E.M.: Ne iš Seimo nario algos. Tai nebuvo investicijos, kad nusipirkai butą ir tuščią laikai. Tai buvo investicijos, skirtos tam, kad tie butai būtų nuomojami, kad tie butai neštų pajamas.

E.J.: Kalbėkime realiai. Nidoje sezonas yra 70–80 dienų, pajamos už buto nuomą maksimum – 120 eurų už parą. Mes kalbame apie pajamas, kurios viso labo yra 7–10 tūkst. eurų per sezoną. Kaip grąžinti 90 tūkst. eurų?

E.M.: Situacija buvo tokia, kad jei mes būtume išsinuomoję Kaspalėjos“ kompleksą, kur yra 8 ar 9 kambariai, tai tos pajamos jau būtų buvusios kur kas didesnės. Kitas dalykas, aišku, kad jei būtų pavykę įsigyti kitą objektą, sėkmingesnį, kuris neštų didesnį pelną, galbūt būtume pardavinėję mažesnį butą, kurį buvome įsigiję 2014 m.

Booking.com nuotr. /Vila „Kaspalėja“
Booking.com nuotr. /Vila „Kaspalėja“

Vila sulaukė svečių balandį

Pastatu domėjosi E.Masiulio žmonos sesers vyras, taigi svainis, – sakė G.Adomonis.

15min patikrino – ramioje vietoje, šalia miško, stūksanti vila šiais metais iš tiesų domino E.Masiulį, tiksliau, jo artimus giminaičius. Balandžio pirmoje pusėje, likus vos porai savaičių iki E.Masiuliui paimant pinigus iš R.Kurlianskio, viloje apsilankė politiko svainis. Tą 15min patvirtino „Snoro“ bankroto administratorius Gintaras Adomonis. Mat vila šiuo metu priklauso bankrutuojančiam „Snorui“.

„Tie žmonės domėjosi vila, buvo nuvažiavę pažiūrėti į objektą dar balandžio pradžioje ar iki vidurio. Bet pasakė, kad per brangu ir nesinuomojo“, – 15min teigė G.Adomonis.

Booking.com nuotr. /Vila „Kaspalėja“
Booking.com nuotr. /Vila „Kaspalėja“

Kas tie žmonės? „Ne Masiuliai. Kiek suprantu, ten buvo švogeris – jo žmonos sesers vyras“, – sakė „Snoro“ bankroto administratorius.

E.Masiulis antradienį teigė, kad turtą Nidoje perka su kita giminaičių šeima, tačiau atsisakė įvardinti, kas jie tokie.

Galėjo netenkinti vilos būklė

Pasak G.Adomonio, E.Masiulio giminaičiai turėjo planų vilą nuomotis vasarai. Pajamos atitektų „Snorui“.

„Nuomos mokestį mes imame. Negaliu pasakyti, kiek kainuotų išsinuomoti visą vilą – gal keliolika tūkstančių už sezoną. Bet galiausiai jie atsisakė šios idėjos“, – teigė „Snoro“ administratorius.

Kodėl E.Masiulio giminaičiai atsisakė šio verslo? G.Adomonis spėja, kad ne tik dėl kainos, bet ir kitų priežasčių – galbūt jų netenkino vilos būklė.

Vila stovi puikioje Nidos vietoje, o pro langus matyti Kuršių marios. Šiuo metu kambarį nakčiai viloje galima išsinuomoti už 45 eurus.

Booking.com nuotr. /Vila „Kaspalėja“
Booking.com nuotr. /Vila „Kaspalėja“

Parduoti kol kas negali

„Snoro“ administratorius teigė, kad yra suinteresuotas išnuomoti vilą „Kaspalėja“. Kol kas dėl teisinių priežasčių jos parduoti negalima, tačiau nuomai – jokių kliūčių. Beje, poilsiautojai ir šiandien viliojami apsistoti šioje viloje. „Kaspalėją“ galima rasti ir populiariojoje booking.com sistemoje.

Booking.com nuotr. /Vila
Booking.com nuotr. /Vila

„Kai negalime parduoti, tai reikia kažkaip išlaikyti. Tada kažkas prižiūri, yra gyvybės, nes palikus pastatą be priežiūros visko būna. O čia ir nušienauja žolę. Pinigus gauna „Snoro“ kreditoriai“, – teigė G.Adomonis.

Kol kas nežinia, kada ir už kiek bus pardavinėjama vila. Bankas „Snoras“ vilą perėmė iš bankrutuojančios bendrovės „Dangė“, su kurios savininkais kol kas nesibaigė ginčai.

NT brokeris: Nidoje daug kas pernuomoja poilsines

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ gyvenamojo NT ekspertas Neringoje Ramūnas Sliekas informavo, kad E.Masiulį sudominusi vila yra 484,99 kv. metrų ploto. „Čia, žinokit, geras turtas, nes žemės prie jo priklauso beveik 10 a. Rinkoje turėtų kainuoti apie 400–500 tūkst. eurų, ne daugiau“, – sakė R.Sliekas.

A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Vaizdas nuo Nidos švyturio
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Vaizdas nuo Nidos švyturio

Pastate yra 9 apartamentai, tad naujasis savininkas galėtų juos parduoti atskirai arba nuomoti.

„Ober-Haus“ nuotr./„Ober-Haus“ Gyvenamojo NT ekspertas Neringoje Ramūnas Sliekas
„Ober-Haus“ nuotr./„Ober-Haus“ Gyvenamojo NT ekspertas Neringoje Ramūnas Sliekas

Brokerio skaičiavimu, per sezoną iš nuomos galima surinkti 40–50 tūkstančių eurų. „Tai investicija, kuri gali atsipirkti per 10 metų. O daugiau didelių investicijų nereikia, nes vila veikia“, – sakė R.Sliekas.

Jis patvirtino, kad Nidoje populiaru pernuomoti poilsines.

„Tai populiaru. Daug kur poilsinės yra pernuomojamos. Aktyvi veikla čia trunka 2–2,5 mėnesio. Taip yra dėl sezoniškumo, nes įmonės neturi struktūros. Yra bendrovių, kurios iš anksčiau paveldėjo pastatus Neringoje ir jei jų neparduoda, jas pernuomoja“, – sakė R.Sliekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius