Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ant šiukšlių deginimo gamyklos danai suplanavo aktyvaus poilsio oazę

Pagal žinomos architektūrinės firmos BIG projektą Kopenhagoje neseniai pastatyta šiukšlių deginimo gamykla „Amager Bakke“, kurios stogas žadamas rekreacijai. Danų architektūros ir kraštovaizdžio firma SLA ką tik atskleidė, kaip atrodys šio dirbtinio Kopenhagos kalno parkas. Pagal architektų sumanymą, tai bus kiaurus metus veikianti aktyvaus poilsio oazė.
Planuojamas stogo parkas Kopenhagoje
Planuojamas stogo parkas Kopenhagoje / „SLA“ vizualizacija

Prieš kelerius metus architektūros konkursą laimėjusi B.Ingelso vadovaujama Danijos architektų kompanija BIG tarp Kopenhagos pramoninės ir gyvenamosios sostinės zonų pasiūlė naujo tipo pastatą, kuriame būtų derinamos pramoninė ir rekreacinė funkcijos. Šį tikslą pasiekti turėjo padėti ant jo milžiniško stogo numatytas apie 1,6 ha ploto parkas.

Žaliųjų stogų projektus įvairiose šalyse aktyviai kurianti architektų komanda SLA neseniai parengė projektą, pagal kurį gamyklos „Amager Bakke“ stogas pavirstų aktyvaus poilsio vieta su uolų laipiojimo sienelėmis, slidinėjimo šlaitais, miestovaizdžio apžvalgos aikštelėmis. Tai turėtų būti kiaurus metus veikiantis žaliojo stogo parkas, kuriame Kopenhagos gyventojai galėtų leisti laiką bet kokiu oru ir metų laiku. Projekto autoriai taip pat daug dėmesio skyrė parko augalijai – medžiams, krūmams ir kt. Pastarieji ne čia ne tik garantuotų poilsiui tinkamą aplinką, bet ir didžiulį gamyklos tūrį padėtų kuo jautriau įterpti į Danijos sostinės miestovaizdį.

Planuojama, kad „Amager Bakke“ stogo parkas Kopenhagos rekreaciniu traukos objektu „dirbs“ jau kitąmet.

Parengta pagal SLA informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius