Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Architektų apdovanojimuose laurai – Kauno autobusų stoties ir Marijampolės sankryžos autoriams

Panevėžyje vykstančiame 11-ame Urbanistikos forume apdovanoti labiausiai nusipelnę architektai ir jų projektai. Šiemet už kūrybinius laimėjimus urbanistikos ir architektūros srityse įvertinti Kauno autobusų stoties ir Marijampolės dviejų lygių sankryžos architektai.
Apdovanoti geriausi metų architektai
Apdovanoti geriausi metų architektai / 15min montažas

Forumo metu įteikti Aplinkos ministerijos 2017 metų apdovanojimai už kūrybinius laimėjimus urbanistikos ir architektūros srityse.

Negyvenamųjų statinių kategorijoje apdovanojimą iš Panevėžio vežasi architektai Gintaras Balčytis, Jurgita Šniepienė, Kęstutis Vaikšnoras, Paulius Vaitiekūnas ir jų projektuotas naujasis Autobusų stoties pastatas.

„Šis projektas, komisijos vertinimu, yra neabejotinas lyderis ir keletą metų atgal bei į priekį neturėsime tokio įstabaus projekto, kuris gimė nelengvai – per 10 metų sunkaus darbo ir įveikęs daug iššūkių“, – įteikdama apdovanojimą Urbanistikos forume sakė aplinkos viceministrė Rėda Brandišauskienė.

Atsiimdamas apdovanojimą architektas Gintaras Balčytis teigė besitikintis, kad toks įvertinimas paskatins žmones iš automobilių persėsti į viešąjį transportą.

„Atliepiant į urbanistines tendencijas ir forumo idėjas, man reikėtų kviesti visus persėsti iš automobilių į viešąjį transportą, autobusus. Taip galėsite prisidėti prie anglies dioksido mažinimo ore visame pasaulyje ir susipažinti su, kaip pasirodo, gera architektūra“, – kalbėjo architektas.

Geriausio inovatyvaus statinio kategorijoje šiemet laurus nusinešė rekonstruota dviejų lygių sankryža Marijampolėje. Projekto architektas – Mantas Mickevičius, konstruktoriai – Vaidas Mickevičius, Mindaugas Paknys.

„Šis objektas bendru komisijos sutarimu buvo perkeltas iš negyvenamų statinių kategorijos į inovatyvių. Šis inžinerinis objektas įvertintas už neįprastai didelį architekto indėlį. Be to, šis inžinerinis objektas atlieka ne tik savo, bet ir socialinę funkciją – architektas šioje vietoje baigia darbą, sudaro prielaidas kurtis socialiniam gyvenimui, naratyvams ir sietis su tuo objektu“, – įteikdama apdovanojimą sakė R.Brandišauskienė.

Aplinkos ministerijos apdovanojimai įteikti Panevėžyje vykstančiame tradiciniame Lietuvos urbanistiniame forume, kuriame dalyvauja architektai, urbanistai, savivaldybių administracijų ir bendruomenių atstovai, nekilnojamojo turto vystytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius