Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arčiau gamtos: britų mokykla skatina pažinti aplinką ir savarankiškumą

Šiuolaikinės mokyklos dažniausia būna šaltos ir nejaukios, o mokiniai jose jaučiasi tarsi atlikdami savotišką „mokslo prievolę“. Britų architektūrinė firma „Studio Weawe“ vienai Anglijos mokyklai suprojektavo naują lavinimo korpusą, kuris padeda vaikams įsiklausyti į aplinką, moko savarankiškumo ir net paskatina juos jaustis it būtų stebuklingoje erdvėje.
Anglijos Belvue vidurinės mokyklos korpusas
Anglijos Belvue vidurinės mokyklos korpusas / „Studio Weawe“ nuotr.

Anglijos Belvue vidurinėje mokykloje mokosi vaikai nuo 11 iki 19 metų. Atskirai nuo mokyklos pagrindinio pastato prie miško neseniai pastatytas naujas medinis korpusas – kone stebuklinga lavinimo erdvė. Ji nė kiek neprimena įprastos nuobodžios mokyklos bei skatina pažinti ir pajusti supantį pasaulį.

„Studio Weawe“ nuotr./Anglijos Belvue vidurinės mokyklos korpusas
„Studio Weawe“ nuotr./Anglijos Belvue vidurinės mokyklos korpusas

Naujajame Belvue mokyklos korpuse įrengta neformalaus mokymo erdvė bei mokinių kavinė su pagalbinėmis patalpomis. Gretima žaidimų aikštelė čia yra savotiška tarpinė teritorija tarp formalios mokyklos aplinkos bei naujojo – neformalaus – korpuso su už jo atsiveriančiu paslaptingu miško pasauliu. Jo patalpos yra tarsi simboliški vartai į gretimą „paslapčių sodą“, o veikianti vaikų kavinė mokinius skatina lavinti suaugusiems reikalingus įgūdžius – prisiimti atsakomybę ir būti labiau savarankiškais.

Pastato vidaus erdvėse architektai kūrė namų atmosferą. Šlaitinės medinės lubos čia grakščiai įlenktos, todėl erdvei suteikia intymumo vos įėjus bei ją išplečia ties patalpos viduriu. Šviesią gyvą vidaus atmosferą padeda sukurti švieslangiai, natūralus vėdinimas, taip pat – čia pat už lango jaukiai ošiantis miškelis.

Parengta pagal „Studio Weawe“ informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius