-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: ateities mikrorajono Petrašiūnų perlas – autentiško dizaino apartamentai su antikvariniais baldais

Kad Kaunas išgyvena vienus geriausių savo laikų, rodo ne vien intensyvus pasiruošimas tapimui Europos kultūros sostine kitąmet. Liudija tai ir naujai vystomi nekilnojamojo turto (NT) projektai, ir aktyvus pirkėjų dalyvavimas šiame sektoriuje. NT brokerė Jolita Ševčenkienė pastebi, kad šeimininkus – ypač šiemet – sparčiai atranda netgi tie butai, kurie nieko nesudomino metus ar dvejus.
Trijų kambarių butas Petrašiūnuose
Trijų kambarių butas Petrašiūnuose / Gintarės Šalnės nuotr.

„Kaip ir vilniečiai kolegos, taip ir mes galime pasidžiaugti dideliu aktyvumu rinkoje. Kaune jaučiamas objektų su teisingu ploto, mikrorajono, įrengimo kokybės ir kainos santykiu trūkumas“, – pabrėžia NT paslaugų grupės „PROCONCEPT“ brokerė J.Ševčenkienė.

Asmeninio albumo nuotr./Jolita Ševčenkienė
Asmeninio albumo nuotr./Jolita Ševčenkienė

Stereotipų griuvimo pasiutpolkė

15min pašnekovės teigimu, istorinė laikinoji sostinė, visai kaip ir atskiri jos mikrorajonai, sėkmingai valosi nuo šiuos kadaise gaubusių stereotipų.

„Štai, pavyzdžiui, imkime Petrašiūnus. Kažkodėl prieš kurį laiką dar nelabai mėgtas mikrorajonas šiandien – stiprios seniūnės prižiūrima atgimstanti, perspektyvi ateities vieta, žalia, nesumeluosiu, su švariausiu oru visame Kaune. Gamyklos išsikėlė, žmonės įsikuria, gražindami aplinką. Už kelių šimtų metrų teka Nemunas, kitoje pusėje žaliuoja Pažaislio miškas, o į vienuolyną, prie Kauno marių ir jachtklubo veda įrengtas pėsčiųjų takas.

Karolinos Stažytės nuotr./Istorinė laikinoji sostinė Kaunas
Karolinos Stažytės nuotr./Istorinė laikinoji sostinė Kaunas

Sutvarkius rytinį aplinkkelį, pasitraukus tranzitu Petrašiūnus iš kitų mikrorajonų gatvių kertančiam automobilių srautui, čia apskritai taps labai tylu, ramu, patogu ir saugu gyventi.

Aiškiausias situacijos indikatorius – tai, kad būstą keisti apsisprendę petrašiūniečiai renkasi ne kokį kitą mikrorajoną, bet tuos pačius Petrašiūnus.

Aiškiausias situacijos indikatorius – tai, kad būstą keisti apsisprendę petrašiūniečiai renkasi ne kokį kitą mikrorajoną, bet tuos pačius Petrašiūnus“, – teigia J.Ševčenkienė.

„Ateities rajonas“ – itin mėgstama specialistės sąvoka, dažnai jos vartojama ir bendraujant su klientais.

„Man labai svarbus perspektyvų numatymas: visada klientams patariu, kad renkantis vietą ir nenorint permokėti, reikėtų apsistoti rajonuose ar vietose su ateities perspektyvomis. Tikrai nemažai Kaune yra neatrastų gerų vietų. Šiame darbe etika, kokybė aptarnaujant klientus yra aukščiau parduodamų objektų kiekybės. Tuo vadovaujasi visa mūsų NT paslaugų grupė „PROCONCEPT“.

Karolinos Stažytės nuotr./Istorinė laikinoji sostinė Kaunas
Karolinos Stažytės nuotr./Istorinė laikinoji sostinė Kaunas

Apžiūroms įprastai skiriu ne penkiolika minučių, per kurias žmonės greituoju būdu apibėgtų objektą ir išeitų. Vieno kambario bute praleidžiame kad ir pusvalandį. Aišku, jeigu žmonės domisi ir gilios analizės nori patys“, – pabrėžia naujos statybos objektų pardavimuose besispecializuojanti brokerė J.Ševčenkienė.

Kaip nedidelis apartamentų kompleksas milžiniško dėmesio sulaukė

Vienas tokių 2020 m. iškilo Petrašiūnų mikrorajono Betonuotojų gatvėje, renovavus mokyklos patalpas. Nedidelis, trijų aukštų gyvenamasis „Pažaislio apartamentų“ namas su vos 18 būstų išparduotas buvo labai greitai.

Gintarės Šalnės nuotr./NT projektas „Pažaislio apartamentai“
Gintarės Šalnės nuotr./NT projektas „Pažaislio apartamentai“

„Matote, kokia tendencija vyrauja šiandien: nestandartinio būsto ieškančiam žmogui, netgi ir dabartinėmis NT rinkos pakilimo sąlygomis, nelabai yra iš ko rinktis.

Matote, kokia tendencija vyrauja šiandien: nestandartinio būsto ieškančiam žmogui, netgi ir dabartinėmis NT rinkos pakilimo sąlygomis, nelabai yra iš ko rinktis.

Daugelyje objektų siūlomi tik mažo ploto butai, taupant lėšas juose diegiami standartiniai sprendimai. Galiausiai, ieškančiam gamtos apsupties, dažniausiai siūloma tiesiog rinktis individualų namą užmiestyje.

Nišinis projektas su mažai gyventojų – „Pažaislio apartamentus“ pavadinčiau šitaip. Naujakuriai pasirinko šį projektą būtent dėl jo išskirtinumo, kokybės ir išpuoselėtos aplinkos. Tai buvo žmonės, ilgai ieškoję „kažko tokio“, kažko nestandartinio, kažko ypač stilingo“, – pasakoja visiems „Pažaislio apartamentų“ būstams šeimininkus suradusi brokerė.

Apartamentų komplekso sėkmė J.Ševčenkienės nenustebino. Brokerė pastebi, kad vienas pagrindinių „Pažaislio apartamentų“ sėkmę lėmusių faktorių buvo neeilinis vystytojų požiūris ir kokybės kartelė.

„Įprastai didžiuosiuose Lietuvos miestuose vystomi projektai yra panašaus dizaino, su plastikiniais langais, nedidelių erdvių, lengvų gipso pertvarų, net neužtikrinančių garso izoliacijos. Šis objektas – priešingybė, vienintelis toks ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje, todėl ir būstai jame išskirtiniai, su išliekamąja verte.

Gintarės Šalnės nuotr./NT projektas „Pažaislio apartamentai“
Gintarės Šalnės nuotr./NT projektas „Pažaislio apartamentai“

Tarp kitko, projekte galima pastebėti sąsajas su Petrašiūnų istorija – unikalias monolitinio granito kolonas. Tai nuo sunaikinimo išgelbėtos anuomet visoje Europoje garsaus Kauno popieriaus fabriko įrengimų detalės – unikalūs velenai, garantavę aukščiausios kokybės popieriaus glotnumą“, – pridūrė J.Ševčenkienė.

Atsilaisvinusi „vyšnia ant projekto torto“

Išties išskirtinis 3 kambarių, 72,63 kv. metrų būstas atsilaisvino žemutiniame „Pažaislio apartamentų“ aukšte. Apžiūrėti pasiūlymą galite lankomiausiame Lietuvos NT skelbimų portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Gintarės Šalnės nuotr./Klasika su eklektikos prieskoniais
Gintarės Šalnės nuotr./Klasika su eklektikos prieskoniais

„Šeimininkai vieni pirmųjų įsigijo būstą „Pažaislio apartamentuose“. Prieš mažiau negu metus įsirengė pagal save, apsigyveno, bet prireikė kraustytis į kitą miestą. Apartamentuose užtat liko ypatingai šviesi ir šilta šeimininkų aura, kurią pajunti vos įėjęs. Man tai – apskritai vienas gražiausių butų, su kuriais susidūriau per savo karjeros metus“, – pabrėžė J.Ševčenkienė.

Namuose patogiai suplanuota pagrindinė virtuvės, valgomojo ir svetainės zona, du miegamieji, vonios kambarys, erdvus koridorius su drabužine ir balkonas. Į kainą įskaičiuotos dvi uždaros automobilių stovėjimo aikštelės vietos apšviestoje ir kameromis stebimoje teritorijoje. Po namu taip pat yra šiam būstui priklausančios beveik 10 kv. metrų sandėliavimo patalpos.

Kristinos Lukauskienės nuotr../Pagrindinis būsto Betonuotojų gatvėje miegamasis
Kristinos Lukauskienės nuotr../Pagrindinis būsto Betonuotojų gatvėje miegamasis

Portale Aruodas.lt reklamuojamas būstas parduodamas su visais jame esančiais baldais, buitine technika bei kitomis interjero detalėmis ir aksesuarais.

Kaip ir visas dizainas, taip ir erdvių išplanavimas yra nestandartinis. Lubų aukštis taip pat neįprastas naujos statybos būstams – šiame bute jos kyla iki 3,40 m.

Akimirkos laikinumas šimtamečių daiktų apsuptyje

Rinkoje esant milžiniškai medžiagų ir dizaino sprendimų įvairovei, šeimininkai į pagalbą pasitelkė patyrusią interjero dizainerę Kristiną Lukauskienę, sukūrusią būstui klasikinį stilių su eklektikos prieskoniais.

„Labai daug klasikos iš įvairių laikotarpių su moderno detalėmis. Prieš tai pora, itin mėgstanti įvairius sendaikčius, gyveno dideliame name. Pagrindiniu iššūkiu tapo prašymas, kad namo „palikimo“ didelę dalį sutalpintume triskart mažesnio ploto bute. Žinoma, daug ko teko atsisakyti, pasilikti pačius šeimininkams mieliausius dalykus“, – prisimena K.Lukauskienė.

Gintarės Šalnės nuotr./Veidrodiniai paviršiai optiškai didina erdves
Gintarės Šalnės nuotr./Veidrodiniai paviršiai optiškai didina erdves

Be pagal užsakymą baldininkų gaminto virtuvinio komplekto, indaujos bei kelių kitų stacionarių baldų savo vietą parduodame „Pažaislio apartamentų“ atrado įspūdingi antikvariniai baldai, konsolės, staleliai, šviestuvai, stalai ir oda trauktos kėdės.

Atskiros istorijos prašosi sienas nugulusi paveikslų kolekcija, kurioje vyrauja portretai, peizažai ir natiurmortai.

„Nuosavame name pora turėjo ilgą koridorių su visa įspūdinga ekspozicija. Bute ją sugrupavome. Mano akimis, šituose namuose įsikurs pirmiausia sendaikčių nebijantys žmonės, nes ir taip nutinka. Pati esu didelė antikvarinių dalykų mylėtoja, ir suprantu, kad baimė sendaikčiams – tik įsitikinimas“, – akcentuoja interjero dizainerė.

Apžiūrėkite daugiau būsto nuotraukų portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Užuolaidos – ne tik langams nuo praeivių dengti

Ne tik įspūdinga meno kūrinių kolekcija, bet ir užuolaidų bei veidrodinių paviršių įvairove šis būstas išsiskiria iš panašių variantų rinkoje.

Užuolaidos čia dengia ne vien langus, bet ir kitas nišas. Savo vietą užuolaidos atrado netgi vonios kambaryje.

Gintarės Šalnės nuotr./Užuolaidos ir audiniai apskritai suteikia interjerui minkštumo
Gintarės Šalnės nuotr./Užuolaidos ir audiniai apskritai suteikia interjerui minkštumo

„Visos užuolaidos buvo siuvamos naujai. Šeimininkai norėjo kuo daugiau užuolaidų, nes audiniai visada suteikia minkštumą, jaukumą, formuoja buduaro stilių. Pavyzdžiui, svetainė yra be durų, tačiau užtraukus nišą užuolaida, likę nakvoti svečiai jau gali jausti privatumą.

Šeimininkai norėjo kuo daugiau užuolaidų, nes audiniai visada suteikia minkštumą, jaukumą, formuoja buduaro stilių.

Veidrodžiai optiškai didina erdves, praplečia jas vizualiai. Tai – protingas sprendimas nedidelės kvadratūros būstams. Kita vertus, šiuose apartamentuose galėjome daug improvizuoti dėl didelio patalpų aukščio. Tas patalpų tūris išties jaučiamas“, – pabrėžia K.Lukauskienė.

Po išskirtinius apartamentus „Pažaislio apartamentuose“ virtualiai pasivaikščioti galite spustelėję šią skelbimų portalo Aruodas.lt nuorodą.

Na ir pabaigai – dažniausiai pasitaikančios klaidos tautiečių mėgėjiškai kuriamuose interjeruose iš profesionalios dizainerės K.Lukauskienės lūpų.

„Daug problemų pasitaiko su spalvomis – kartais žmonės nejaučia spalvų kontrasto ir interjerą sukuria arba labai šviesų, arba labai tamsų, nes nežino, kad kažkas turi būti išryškinta, prigesinta, o kažkas – atsidurti pirmajame plane.

Be spalvinio balanso trūkumo problemų pasitaiko su baldų gabaritais, patalpų apšvietimu, – pastebi K.Lukauskienė. – Interjero dizaineris yra viso proceso eigoje nuo pradžios iki galo. Jis yra tam, kad sudėliotų viską į vieną mozaiką: nuo techninių brėžinių iki visų gražių sprendimų – spalvų ir aksesuarų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius