Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: nepraleiskite galimybės įsigyti autentišką būstą istorinėje Kauno dalyje – antro tokio nėra

Garsaus architekto projektuotoje medinėje viloje įrengtas trijų kambarių butas, iš kurio terasos atsiveriantis vaizdas parodo tai, kuo didžiuojasi Kaunas: į UNESCO paveldą pretenduojanti modernioji tarpukario architektūra, iškilę Įgulos bažnyčios kupolai, balta kaip gulbė Kristaus Prisikėlimo bazilika.
Unikalus būstas Žaliakalnyje Kaune
Unikalus būstas Žaliakalnyje Kaune / Žilvino Valeikos nuotr.

Šis pasiūlymas skirtas tiems, kurie žavisi istoriniu paveldu ir myli senąjį Kauną. Restauruota architekto Vaclovo Michnevičiaus medinė vila išskirtinė ne tik savo subtiliomis ir grakščiomis formomis, bet ir laikui nepavaldžiu klasikiniu interjeru bei šiuolaikiniais inžineriniais sprendimais, puikiai tinkančiais moderniam gyvenimui. Naujiesiems šeimininkams belieka susilieti su šia unikalia erdve ir ją paversti savo tikraisiais namais. „Šio objekto žavesys – istorinė kilmė ir vieta – senojo Žaliakalnio žavesys“, – sako nekilnojamojo turto brokeris Ruslanas Fiodorovas.

Žilvino Valeikos nuotr./Unikalus būstas Žaliakalnyje Kaune
Žilvino Valeikos nuotr./Unikalus būstas Žaliakalnyje Kaune

Vilą projektavo garsus bažnyčių architektas

Kaune išliko nedaug tokių įspūdingų medinių vilų – tos, kurioms pasisekė patekti į paveldą puoselėjančių ir išmanančių šeimininkų rankas, buvo restauruotos ir dabar išgyvena savo renesansą bei įgyja vis didesnę vertę. Vienas iš tokių pastatų – architekto ir inžinieriaus Vaclovo Michnevičiaus projektuotas kūrinys: puošni asimetriškos struktūros XX a. vila su kupoliniu bokšteliu. Šio namo gyventojai gali didžiuotis, kad vilos autorius buvo populiariausias Lietuvos bažnyčių statytojas, neogotiško stiliaus Žeimių bažnyčią projektavo ir statė veltui, jo kūryba turėjo įtakos antro–ketvirto dešimtmečio sakralinių pastatų architektūros raidai, o dirbdamas kaip inžinierius nutiesė labai svarbų Lietuvai Žemaičių plentą.

Žaliakalnyje netoli Kristaus Prisikėlimo bazilikos ant šlaito stovinti medinė vila renovuota – sutvarkytas stogas ir fasadas, įstatyti langai mediniais rėmais, kurie nesudarko pastato fasado vientisumo. Pastatas įrašytas į kultūros vertybių registrą. „Yra daug besidominčių šiuo butu, kai kurie ateina tiesiog pasižiūrėti kaip į muziejų. Kai rengiamos ekskursijos po Kauną turistams, ši vila yra įtraukta į lankomų objektų sąrašą“, – sako R.Fiodorovas.

Žilvino Valeikos nuotr./Unikalus būstas Žaliakalnyje Kaune
Žilvino Valeikos nuotr./Unikalus būstas Žaliakalnyje Kaune

Namas stovi atokiau nuo Žemaičių gatvės – kylant į kalną nuo K.Donelaičio gatvės, dairykitės jo dešinėje pusėje.

Autentiškas stilius ir šiuolaikinė erdvė

Trijų kambarių butas įrengtas trečiame mansardiniame namo aukšte, viduje prieš ketverius metus atliktas remontas. Kambariai šviesūs, svetainė sujungta su virtuve, todėl pakanka šiuolaikiško erdvės pojūčio. Šis objektas reklamuojamas lankomiausiame nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Butas apstatytas autentiškais antikvariniais mediniais baldais: tarpusavyje dera svetainės ovalinis valgomasis stalas, apvalus kavos staliukas, grakščios kėdės, komodos. Atvira virtuvės zona darniai susijungia su viso buto interjeru, nes parinkti to paties stiliaus baldai. Virtuvėje integruota garsaus retro stiliaus buitinės technikos gamintojo „Smeg“ buitinė technika: orkaitė, mikrobangų krosnelė, gartraukis, net virdulys – puikiai papildo pasirinktą stilių. Tokia pati baldų ir santechnikos stilistika išlaikyta ir vonios kambaryje.

Miegamasis dekoruotas karališka mėlyna ir balta spalvomis, grakščiomis antikvarinėmis vitrinomis, staleliu ir kėde. Ypatingas miegamojo elementas –plačios dvivėrės durys. Iš šio kambario pro langus iki grindų atsiveria panoraminis vaizdas į pačią Kauno širdį – Laisvės alėją.

Žilvino Valeikos nuotr./Unikalus būstas Žaliakalnyje Kaune
Žilvino Valeikos nuotr./Unikalus būstas Žaliakalnyje Kaune

„Nuotraukos neperteikia viso šio buto grožio, kuris iš tiesų yra ypatingas“, – pabrėžia brokeris. Vis dėlto daugiau nuotraukų rasite pagal skelbimo nuorodą.

Šiuolaikiniai inžineriniai sprendimai

Bute pakeisti vamzdynai, nauja elektros instaliacija, įrengta signalizacija, kondicionierius, įstatytos šarvuotos buto durys, laiptinė švari, tvarkinga ir prižiūrima. Name įrengta vaizdo stebėjimo kamera. Butas šiltas, saulėtas, maži komunaliniai mokesčiai – įrengtas autonominis šildymas dujomis. Butui priklauso rūsys, kuriame yra skalbimo kambarys su džiovykle ir papildomu sanitariniu mazgu.

„Vizualiai butas atrodo autentiškas, išlaikyta senoji dvasia, tačiau visi inžineriniai sprendimai yra šiuolaikiniai“, – teigia R.Fiodorovas.

Papildomos vertės butui suteikia įrengta terasa, kurioje šiltais vasaros vakarais galima grožėtis Kauno panorama.

Žilvino Valeikos nuotr./Unikalus būstas Žaliakalnyje Kaune
Žilvino Valeikos nuotr./Unikalus būstas Žaliakalnyje Kaune

Prie namo yra erdvi automobilių stovėjimo aikštelė, butui priklauso 1 aras žemės ir garažas kieme.

Butas parduodamas su daugeliu jame esančių klasikinių, vertingų baldų ir buitine technika, tad naujasis šeimininkas gali atvykti su sau brangiais asmeniniais daiktais ir iš karto apsigyventi.

Šis butas yra ir investicija į ateitį, nes antro tokio nėra“, – akcentuoja R.Fiodorovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius