Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aruodas.lt: Užupio perlas. Nuo bohemiško šurmulio iki ramybės oazės – vos žingsnis

Pirmiausia – tai butas, kurio skelbimas apie pardavimą pritraukia dėmesį vien savo kaina. Daugeliui norisi pamatyti, už ką gerokai peržengiama šešių nulių zona? Tačiau liežuvis nesiverčia tarti, jog per brangu ar per pigu. Šis būstas nėra „daugeliui“. Tai išskirtinė vieta, turinti ramybės dvasią, nors yra pačiame bohemiškiausiame Vilniaus rajone, šalia Užupio angelo.
Bohemiškos dvasios butas Užupyje
Bohemiškos dvasios butas Užupyje / Aruodas.lt

Sunku šį butą pavadinti nekilnojamojo turto objektu. Tai iš tiesų parduodamas būstas, kuriame iki būsimo pirkėjo niekas dar negyveno. Tai iš tiesų yra naujos statybos butas, kuriame buvo atsižvelgta į tai, jog bus parduodamas ir vaizdas pro kiekvieną langą. Skelbimas įdėtas lankomiausiame nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt – kainą ir daugiau nuotraukų matysite pagal šią nuorodą.

Tačiau taip pat tai genialus sprendimas, kuomet naujas miesto audinys harmoningai įsipina į seną ir šurmulingą. Iš tiesų – iš šalies nė nepagalvotum, kad tai nauja statyba, kai iš miesto šmurkšteli į savo kiemą ir patenki į visiškos ramybės oazę. O juk dar prieš sekundę aplinkui virė miesto gyvenimas!

Aruodas.lt/Bohemiškos dvasios butas Užupyje
Aruodas.lt/Bohemiškos dvasios butas Užupyje

Agnė Navickienė, nekilnojamojo turto agentūros „Solds“ įkūrėja ir savininkė, teigia, kad šie naujos statybos prabangiai įrengti 147 kv.m apartamentai yra prestižinio projekto šalia Užupio angelo dalis.

Dar sakė, kad visi vaizdai, kurie yra įamžinti pro langus, nėra kokia optinė ar kompiuterinė manipuliacija. Jau kuriant šį projektą buvo pagalvota apie viską.

Juk užduotis iš pat pradžių nebuvo lengva – naujas pastatas turėjo įsilieti į klestinčią senamiesčio dalį. Paprastai minimali ir būtina tokių statybų sąlyga – nesugadinti. Čia pavyko žymiai daugiau.

„Mane visada ištinka tas pats nuostabos jausmas, kai tik ateinu čia su klientais. Rodos, ką tik buvai judriame miesto gyvenime ir staiga – nepaprastai jaukioje ir ramioje skoningų namų aplinkoje“, – sako A.Navickienė.

Čia iš tiesų pro langus galima matyti ne vieną Vilniaus bažnyčios bokštą. Namai kupini jaukumo ir elegancijos. Tai naujai įrengti, dar negyventi apartamentai.

Aruodas.lt/Bohemiškos dvasios butas Užupyje
Aruodas.lt/Bohemiškos dvasios butas Užupyje

Galime nežiūrėti į tai, kad kambariuose stovi rankų darbo ąžuoliniai baldai, Venecijos stiklo šviestuvai. Galime negalvoti apie rekuperacinę sistemą, kuri tam ir yra, kad mes apie ją pamirštume ir visada jaustume komfortą. O gal apsimeskime, jog pro langus negirdime Vilnelės čiurlenimo arba Bernardinų sodo ošimo bei paukščių čiulbesio.

Pagalvokime tik apie tai, jog šie apartamentai yra ne tik pačioje Vilniaus širdyje, bet kažkur dar giliau – ten, kur slepiasi pati miesto siela. Užupis iš tiesų yra ypatinga vieta ir tokia nebuvo visada.

Daugelis vietinių pamena, kad Užupis prieš gerus du dešimtmečius nusimetė kuklumo skraistę ir drąsiai pasirodė visu savo trapiu grožiu. Tiesa ir tai, kad daugelis Užupio užsimanė ir norėjo jį nupirkti.

Aruodas.lt/Bohemiškos dvasios butas Užupyje
Aruodas.lt/Bohemiškos dvasios butas Užupyje

Greitai visi suprato, jog galima nupirkti vieną butą, antrą. Galų gale – viską. Tačiau Užupio dvasia nėra parduodama. Atsidūręs čia, turi su ja susidraugauti ir palaikyti jos gyvastį. Čia gyvenantys puikiai supranta, apie ką eina kalba, nes be šios dvasios vėl viskas gali atsidurti po skraiste.

Galbūt dėl to projektas, kuriame yra dabar Aruodas.lt reklamuojamas ir minimas butas ir vadinamas prestižiniu, ypatingu. Taip yra dėl to, kad čia prabanga būtų bevertė, jei ji neturėtų čia tvyrančios Užupio dvasios, neįsilietų į bendrą visumą.

Gal tai jūsų kiemelis, meistriškai atskirtas nuo miesto šurmulio? Gal tai jūsų rytai šalia ošiančiame Bernardinų sode ar jaukioje kavinėje? Gal tai jūsų laikas, praleistas viename iš balkonų skaitant knygą? Gal tai jūsų namai? Apsižvalgykite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius