Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – skirtinga situacija su nuomos kainomis

Su butų nuomos pasiūlos kainomis šalies didmiesčiuose klostosi skirtinga situacija, rodo nekilnojamojo turto skelbimų portalo Aruodas.lt statistika. Vilniuje jau kurį laiką stebimas kainų stabilumas, o Kaune ir Klaipėdoje jos nenustoja augti. Metinis kainų augimo lyderis išliko Kaunas.
Vis daugiau plėtotojų Pilaitėje stato namus
Pilaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nuo metų pradžios Vilniuje butų pasiūlos kainos lyg ir stablizavosi, o Kaune ir Klaipėdoje vis dar kyla. Jei žiūrėtume į ilgesnį periodą, pamatytume, kad šiuose miestuose situacija su kainomis yra skirtinga. Per dvejus metus Vilniuje butų nuomos pasiūlos kainos padidėjo daugiau nei dešimtadaliu, Kaune – apie penktadalį, Klaipėdoje – apie 6 proc.“,– sako Aruodas.lt vadovė Viktorija Steponavičiūtė.

Vilniuje balandžio pabaigoje vidutinė nuomos pasiūlos kaina buvo 8,8 euro už kvadratinį metrą. Tai tiek pat, kiek kovą. Nuo metų pradžios sostinėje nuomos pasiūlos kaina augo minimaliai, tad galima teigti, kad nuomos rinkoje Vilniuje kainos stabilizavosi. Per metus – palyginti balandį su praėjusių metų balandžio mėnesiu – butų vidutinės pasiūlos kainos augo apie 2 proc.

Šiuo metu vidutinės nuomos pasiūlos kainos skelbimuose Vilniuje yra 250-280 Eur/mėn. už 1 kambario butą, 350-420 Eur/mėn. už 2 kambarių butą. Tai vidutinės kainos, kurios apskaičiuotos neatsižvelgiant į tikslią buto vietą mieste, statybos metus ir kitus faktorius.

Kokie butai šiuo metu nuomojami, galima pažiūrėti pagal šią nuorodą.

Kaunas – augimo lyderis

Kaune balandį vidutinė nuomos pasiūlos kaina pasiekė istorines aukštumas – 6,6 eurų už kv. m ir pagal dinamiką nesiruošia sustoti. Per mėnesį kainos pakilo apie 3 proc., nuo metų pradžios – apie 6 proc., o per metus – apie 10 proc., nuo 6 iki 6,6 eurų už kv. m.

Šiuo metu vidutinės nuomos pasiūlos kainos skelbimuose Kaune yra 200 Eur/mėn. už 1 kambario butą, 300-350 Eur/mėn. už 2 kambarių butą.

Kokie butai šiuo metu nuomojami Kaune, galima pažiūrėti pagal šią nuorodą.

Klaipėdoje – nuomos bangavimai

Klaipėdoje balandį užfiksuotas didžiausias mėnesinis pokytis iš didmiesčių. Balandį vidutinė butų nuomos pasiūlos kaina sudarė 6,3 euro ir buvo 5 proc. didesnė nei kovą. Nuo metų pradžios kainos augo beveik 9 proc., o per metus – apie 5 procentus.

Šiuo metu vidutinės nuomos pasiūlos kainos skelbimuose Kaune yra 180 Eur/mėn. už 1 kambario butą, 300-350 Eur/mėn. už 2 kambarių butą.

Klaipėdoje nuomojamų butų skelbimų galima rasti, paspaudus šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius