Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Viešbutis“ su butais iškilo ir Baltupiuose: ar nenukentės tokį būstą įsigiję pirkėjai?

Vilniuje vienas po kito kyla „viešbučiai“, kuriuose jokie turistai neapsistoja – butai tiesiog parduodami kaip paprastuose daugiabučiuose. Šį kartą toks iškilo sostinės Baltupių mikrorajone – Vilniaus miesto savivaldybė patvirtina, kad šiame objekte leidimas išduotas tik viešbučio paskirties pastatui, kuriame jokie butai nenumatyti.
Didlaukio g. 67A
Didlaukio g. 67A / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Viešbutyje parduodami butai

„Gyvenu Didlaukio gatvėje, Vilniuje, ir stebiu naujas statybas. Gražu , bet… Pastatai registruojami kaip viešbutis, tačiau parduodami kaip butai“, – su 15min savo pastebėjimais pasidalijo akyla skaitytoja Aušra.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Didlaukio g. 67A
Lukas Balandis / BNS nuotr./Didlaukio g. 67A

Jos teigimu, kol kas pastatytas tik 67A numeriu šioje gatvėje pažymėtas daugiabutis, o jame jau pardavinėjami butai. Šalia turėtų išdygti Didlaukio g. 67B ir 67 pastatai.

Štai nekilnojamojo turto agentūros „Capital“ įkeltas skelbimas iš tiesų teigia, kad „parduodamas butas Didlaukio g. 67A, Baltupiuose, Vilniuje, 34,65 kv. m ploto, 2 kambariai“. Skelbime teigiama, kad „parduodami viešbučio paskirties butai“, nurodoma, kad pastato paskirtis – viešbučių. 15min ėmus domėtis situacija dėl čia pardavinėjamo būsto, skelbimas buvo išimtas.

Skelbimų, kad šiame pastate parduodami „butai šalia Mykolo Romerio universiteto, o pastato paskirtis – viešbučių“, galima rasti ir daugiau.

Į 15min besikreipusi skaitytoja Aušra baiminasi, kad gali nukentėti pirkėjai.

„Žinau, kad ukrainiečiai nusipirko tame name butų, taip pat studentams nupirkta. Ar čia ne dar viena Vilnius savivaldybės afera į mažą plotą sukišti kuo daugiau pastatų, prisidengiant viešbučio statuso statybomis? Juk tai poilsio paskirties statiniai“, – piktinosi ji.

Apie statomus „viešbučius“, kurie staiga virsta daugiabučiai, 15min rašė jau ne kartą. Tad ir šį kartą aiškinomės, ar iš tiesų nėra klaidinami pirkėjai ir butai parduodami legaliai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius