-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bandė pasinaudoti paskata jaunoms šeimoms: praradome ir rankpinigius, ir nusižiūrėtą būstą

„Reikėtų tiesiog atverti žmonėms akis, kokia tai yra kantrybės reikalaujanti, apgailėtina ar net žlugdanti paskata“, – į vatą nevyniojo į 15min redakciją besikreipusi Ieva. Moteris mėgino pasinaudoti valstybės siūloma paskata jaunoms šeimoms įsigyti pirmąjį būstą mažesniuose miestuose ar miesteliuose, tačiau pateko į ilgą laukiančiųjų eilėse. Atsakingos institucijos teigia, kad paramos siekiančios šeimos, turėtų įvertinti tai, kad valstybės biudžeto lėšų visiems gali nepakakti.
Jauna šeima
Jauna šeima / 123rf.com nuotr.

Viena iš priežasčių, atviliojusių į Panevėžį, – valstybės paskata

Moteris gyvena Panevėžyje, kuriame galima pasinaudoti šia subsidija.

„Po daug metų gyvenimo Vilniuje nusprendėme atvykti į Panevėžį, čia įsigyti namus, įsitvirtinti. Prie tokio svarbaus mūsų apsisprendimo, žinoma, tikrai prisidėjo ir žinojimas, kad pretenduojame gauti subsidiją pirmam būstui įsigyti. Ko gero, to ir yra siekiama subsidija – pervilioti dalį gyventojų iš didmiesčių į kitus miestus, kad juose gyventojų skaičius augtų, o ne kristų, kad mažesni miestai taip pat klestėtų“, – svarstė Ieva.

wikimedia.org nuotr./Panevėžio miestas
wikimedia.org nuotr./Panevėžio miestas

Į Panevėžį moteris su tuometiniu širdies draugu atsikraustė dar nesusituokusi. Paskambinusi pasiteirauti apie subsidijos detales, jai buvo pasakyta, kad kreiptis reikėtų jau sumainius žiedus. Taip ir padarė.

„Niekas pernelyg nieko nenorėjo mums aiškinti, o ką jau kalbėti apie tai, kad prasitartų bent puse žodžiu, kad tai, kad pretenduojame, dar nereiškia sėkmingos pabaigos, kad yra nemažai rizikos ir kad kiek žmonių iš tikrųjų čia įklimpsta... Tą dieną mums tiesiog pavyko tik suprasti, kad į subsidiją pretenduojame ir nėra aplinkybių, dėl kurių galėtume jos negauti“, – pasakojo moteris.

Dėl nekilnojamojo turto situacijos šiame mieste tinkamo būsto paieškos užtruko, tačiau šįmet liepos mėnesį pora rado pirmąjį variantą, kuriame norėtų gyventi ne laikinai, o visą gyvenimą, už, kaip sako, adekvačią kainą.

„Nieko nelaukdami padavėme pardavėjui rankpinigius, pateikėme prašymą subsidijai gauti, pradėjome procedūras su bankais, nes niekada nebuvome girdėję, kokia yra nekonkreti situacija su subsidijomis. Netrukus gavome atsakymą, kad šiais metais visi pinigai jau yra panaudoti, kad esame pastatyti į eilę ir kad atnaujintume prašymą kitų metų sausio mėnesį, t. y. po keturių mėnesių. Iš karto kilo mintis, ar būsto savininkas tiek lauks?“ – kaip viskas užsisuko, 15min pasakojo Ieva.

Toliau sutuoktiniai įklimpo į tikrą painiavą ir liko be išsirinkto buto ir rankpinigių. Jiedu nori įspėti ir kitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius