Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Beveik pusė tūkstantmečio kartos atstovų planuoja grįžti gyventi pas tėvus

Beveik pusė (43 proc.) tūkstantmečio kartos žmonių svarstytų grįžti gyventi su tėvais, kad tik sutaupytų pinigų, skelbia tyrimų ir analitikos kompanija „GlobalData“. Taip pat dalis Y kartos atstovų iš tėvų namų išsikraustytų vėliau nei ankstesnių kartų atstovai, rodo tyrimo duomenys.
Pokalbis
Pokalbis / 123RF.com nuotr.

„Dalis tų, kurie išsikraustė iš tėvų namų, siekdami geresnio išsilavinimo, grįžta atgal. Juos galima būtų pavadinti „bumerango karta“.

Neaiški ekonominė aplinka, kuri vis dar tęsiasi po finansinės krizės, susilpnino šios kartos darbo vietų stabilumo perspektyvas. Brangus išsilavinimas didžiąją dalį tūkstantmečio kartos atstovų paliko su didžiulėmis paskolomis, kurias jie ėmė norėdami susimokėti už mokslą. Sudėjus visus šiuos faktorius, ekonomiškai labiau apsimoka grįžti gyventi pas tėvus. O tuo metu jie taupo arba ieškosi darbo“, – sako „GlobalData“ vartojimo analitikė Lia Neophytu.

Tiesa, išsikraustyti iš tėvų namų išlieka vienu svarbiausių tūkstantmečio kartos atstovų tikslų, tačiau tai padaryti jiems tampa vis sunkiau nei praėjusioms kartoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius