Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Būsto ABC. Pakabinamas ar pastatomas klozetas?

Įsirengiant vonios kambarį, reikia nuspręsti, kokį, pakabinamą ar pastatomą tualetą pasirinkti. 15min „Būsto ABC“ to pasiteiravo ekspertės.
Tualetas
Tualetas / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 „Būsto ABC“

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Lineta Maslinskaitė, salono „Muresta Deco“ direktorė aiškino, kad pakabinami ir pastatomi klozetai visų pirma skiriasi vizualiai. Pakabinamo klozeto atveju klientas turi didesnę formų, stilių, spalvų, medžiagų ir detalių pasirinkimo įvairovę.

"Pavyzdžiui, pastatomų klozetų potinkinių bakelių klavišus klientai dažnai derina prie vonios kambario maišytuvų ar kitų aksesuarų. Pakabinamas klozetas taip pat yra gerokai praktiškesnis mažame vonios kambaryje, nes užima mažiau vietos ir vizualiai nesumažina erdvės", - mano ji.

Anot jos, pakabinamas klozetas daugeliu atveju yra praktiškesnis ir švaros bei higienos atžvilgiu. Grindų plokštuma po pakabinamu klozetu lieka atvira, paviršių galima lengvai pasiekti ir išvalyti.

Pasak L.Maslinskaitės, pakabinamą klozetą klientai dažniau renkasi ir galvodami apie galimybę atnaujinti vonios kambarį ateityje. Jei pakabinamo klozeto puodas suskyla, yra kaip nors kitaip pažeidžiamas ar tiesiog norima jį atnaujinti, klozetą lengva pakeisti neliečiant bakelio.

"Sugedus pastatomam klozetui, pakeisti nuleidimo ar pripylimo mechanizmą lengva atsukus bakelio dangtelį. Tik kalbant apie atsargines detales, pastatomų klozetų vandens pripylimo ir nuleidimo mechanizmų pasirinkimas yra didesnis, galima pritaikyti nebūtinai to paties, bet ir kito gamintojo detales. Detalės pastatomam klozetui yra universalesnės nei pakabinamo", - sakė ji.

Tiesa, L.Maslinskaitė pabrėžė, kad abiejų tipų klozetų gedimai gali priklausyti nuo gaminio kokybės bei tinkamo sumontavimo. Pasitaiko atvejų, kad santechnikas statydamas ar kabindamas klozetą per stipriai jį priveržia, keramika yra pažeidžiama ir laikui bėgant pradeda skilti. Kitos problemos gali iškilti dėl neteisingo klozeto pajungimo prie nuotekų bei vandentiekio vamzdyno.

"Kokybiškas pakabinamo klozeto su bakeliu komplektas vidutiniškai kainuoja apie 380–400 Eur. Kaina priklauso nuo gamintojo žinomumo, modelio, dangčio, nuleidimo klavišo ir pan. Kokybiškas, prie sienos pastatomas klozetas kainuoja apie 300 Eur. Taigi kainos skirtumas nėra didelis", - aiškino ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius