Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto ABC. Policija atsakė, kada verta kviesti policiją kaimynams dėl triukšmo

Triukšmas – naujakurių siaubas, todėl 15min „Būsto ABC“ pasiteiravo: kada verta kviesti policiją kaimynams dėl triukšmo, o kada ne?
Triukšmas
Triukšmas / www.quickenloans.com

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el.paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite naujoje „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Policijos departamento atstovė spaudai Revita Janavičiūtė 15min „Būsto ABC“ teigė, kad LR Triukšmo valdymo įstatymas nurodo, kad vakaro metas yra nuo 19–22 val., nakties metas nuo 22–7 val. Vakaro metu negalima garsiai triukšmauti, o nakties metu turi būti visiškai tylu.

„Dėl kaimynų keliamo triukšmo (garsiai klausomos muzikos, dainavimo, grojimo muzikos instrumentais, šūkavimo, bute atliekamų triukšmingų remonto darbų ir kt.) gyventojai gali kreiptis į policiją, skambindami bendruoju pagalbos tel. 112“, – aiškino ji.

Tačiau, R.Janavičiūtės teigimu, gyventojai turėtų suprasti, kad nereiktų skųsti vieniems kitų dėl bet kokio didesnio trumpalaikio triukšmo – garsesnio pokalbio, grojimo muzikos instrumentu, buities prietaiso garsesnio naudojimo, šuns lojimo ar kt.

„Tokie triukšmai yra neišvengiami ir yra nenuolatiniai. Be to, tai yra trumpalaikis, nepastovus triukšmas“, – komentavo ji.

Tiesa, planuojant statybos ir remonto darbus gyvenamojoje aplinkoje, apie tai reiktų pranešti savivaldybei.

Administracinių nusižengimų kodekso 488 straipsnis „Viešosios rimties trikdymas“ numato:

1. Šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais, kitokiais garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešosiose vietose, o vakaro (nuo 19 val. iki 22 val.) ir nakties (nuo 22 val. iki 7 val.) metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą, užtraukia baudą nuo dvidešimt iki aštuoniasdešimt eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius