Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs „Žalgirio“ stadionas keičiasi: atidarytas pirmasis verslo centras, planuoja dar daugiau

Buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijoje baigtas statyti pirmasis verslo centras „Business Stadium West“. Be šiuo metu čia veikiančio „Marriott“ viešbučio bei statomo dar vieno verslo centro, teritorijoje turėtų iškilti daugiau nei 100 tūkst. kv, biuro patalpų bei daugiabučiai.
Verslo centro pristatymas
Verslo centro pristatymas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Šis pastatas atsirado kaip komplekso dalis“, – ketvirtadienį pasakojo pastatą projektavęs „Arches“ partneris Edgaras Neniškis.

Teritorijoje iškilo 16,5 tūkst. kv. m, 8 aukštų A+ energinės klasės verslo centras – šis pastatas pastatytas buvusio stadiono pagrindinės tribūnos, virš kurios kabojo didelė švieslentė, vietoje.

„Fasadas su ryškiai įrėmintais langais yra tos švieslentės interpretacija“, – žurnalistams pasakojo architektas.

Darbuotojus verslo centre pasitinka ne įprastas administratorius, o virtualus dirbtinio intelekto principais veikiantis asistentas. Ant biurų pastato stogo įrengta terasa su vaizdais į Gedimino pilį.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Edgaras Neniškis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Edgaras Neniškis

Pastate jau įsikūrė bendrovės „Trafi“, „NFQ Technologies“, „Teleperformance“, „Nortal“. Pirmame aukšte veikia „Vero Cafe“, „Narvesen“, „Thierry kepykla“, „Eurovaistinė“, „iLunch“.

Iš viso biurų pastate dirbs 1,6 tūkst. žmonių.

„Hanner“ valdybos pirmininko Arvydo Avulio teigimu, iš viso kvartale ketinama pastatyti apie 100 tūkst. kv. m ploto.

„Business Stadium“ kvartalo koncepcija
„Business Stadium“ kvartalo koncepcija

Šiuo metu Šeimyniškių gatvėje statomas antrasis „Business Stadium North“ verslo centras, kurio plotas turėtų siekti apie 16 tūkst. kv. metrų. Taip pat jau metus veikia 199 kambarių viešbutis „Courtyard by Marriott“, įmonė sutvarkė Rinktinės gatvę ir į šį etapą investavo apie 1 mln. eurų.

Buvusioje „Žalgirio“ stadiono teritorijoje plėtojamas daugiabučių projektas „Centro rezidencija“ – dabar yra pastatyti 2 daugiabučiai, statomi dar 3, o paskutinį etapą ketina pradėti šių metų liepą.

Už „Business Stadium North“ Šeimyniškių ketinama statyti „North East“ verslo centrą. Jam šią arba kitą savaitę ketina skelbti atvirą architektūrinį konkursą.

„Tikimės, kad iki metų pabaigos pavyks parengti projektą ir gal net gauti leidimą“, – konferencijoje sakė A.Avulis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Arvydas Avulis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Arvydas Avulis

Šiuo metu jau baigiama įrengti promenada, tačiau aikštės dar reikės palaukti – ją tikimasi įrengti 2022 metais.

„Šiemet einame į pabaigą su promenada, artimiausiu metu tikimės paleisti fontanus. Aikštės, kuri bus 100 ilgio ir 60 metrų pločio, reikės palaukti“, – pasakojo A.Avulis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Verslo centro pristatymas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Verslo centro pristatymas

Taip pat 2019 metais „Hanner“ planuoja skelbti tarptautinį architektūrinį konkursą verslo centrui, kuris turėtų iškilti už „Business Stadium North“. Jam tikimasi prikviesti užsienio architektus.

„Jei kitais metais pavyks padaryti šį konkursą, tikimės, kad kitų metų pabaigoje pavyks parengti projektą ir gauti leidimą. Aikštė bus statoma lygiagrečiai su šiuo verslo centru“, – ketvirtadienį kalbėjo jis.

A.Avulis teigia norintis, kad buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijoje kylantis kvartalas turėtų prilygti Vilniaus verslo rajonui Konstitucijos prospekte. Tačiau tikina norintis sukurti geresnę infrastruktūrą.

„Dažniausiai verslo centrai turi problemą, kad kol dienos metas – jie gyvi, pilna žmonių juose, bet 6 valandą ištuštėja, o 7 valandą miršta. Mūsų tikslas daryti kitaip, kalbame apie viešąsias erdves, gyvenamąjį kvartalą, tikimės, kad žmonės, gyvenantys greta, naudosis viešosiomis erdvėms. Pirmuose aukštuose kuriame kavines, parduotuvėles ir tikimės, kad tai pritrauks aplinkinių namų gyventojus ir bus naudinga verslo centro darbuotojams“, – sakė jis.

Iš viso į viešųjų erdvių kūrimą planuojama investuoti 2 mln. eurų.

Investicijos į „Business Stadium West“ siekė 25 mln. eurų, tokia pati suma turėtų būti skirta ir antrajam verslo centrui. Visos teritorijos vystymui ketinama skirti apie 200 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius