Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo, kaip atrodys prezidentės namas Bajoruose

Prezidentė jau ruošiasi kadencijos pabaigai ir projektuoja namą Bajoruose, sklype, kurį neseniai įsigijo.
Projektuojamas Prezidentės namas Bajoruse
Prezidentės namo projektas / „Metro architektūra“

Projektinius pasiūlymus prezidentės užsakymu parengė bendrovė „Metro architektūra“.

Vizualizacijose matoma, kad projektuojamas namas yra vieno aukšto, su didele terasa, į kurią galima patekti iš svetainės.

„Smulkint detalių aš nenorėčiau, nes tai yra užsakovo privatus reikalas. Bet tai yra projektiniai pasiūlymai, kol kas yra schema. Projektiniai pasiūlymai yra pateikti, viskas gali keistis“, – 15min sakė architektas Algimantas Mačiulis.

Anot jo, Prezidentė prašė iš architektų privatumo, o visi kiti reikalavimai buvo standartiniai. Jis sakė, kad šiuo metu aiški tik planuojama namo plano schema, o plotas ir fasado medžiagos dar derinamos.

„Metro architektūra“ rengia tik namo projektą.

„Metro architektūra“/Projektuojamas prezidentės namas Bajoruose
„Metro architektūra“/Projektuojamas prezidentės namas Bajoruose

Interjero dizainerė, kuri panoro būti neįvardyta, 15min komentavo, kad jos nuomone, šio namo plotas galėtų siekti apie 120 kv. metrų.

„Stilius modernus, ko gero, brangesnė klinkerinė fasado apdaila. Dideli vitrininiai langai sako, kad greičiausiai bus erdvūs kambariai, svetainė sujungta su virtuve, ko gero bus ir virtuvės sala. Vienam žmogui gyventi teoriškai gyvenamas plotas per didelis, tačiau kiekvienam pagal poreikius. Jeigu viduje būtų dar ir sauna su mini sporto sale, taip ir susirenka tas plotas“ – komentavo ji.

Kitas 15min kalbintas architektas, dėl profesines etikos nenorėjo komentuoti kolegų darbo, tačiau teigė, kad iš pirmo žvilgsnio vertinant, šio namo gyvenamas plotas neturėtų būti daugiau kaip 180 kv. metrų. Jo nuomone, tai – labai kuklus ir neišsišokantis iš konteksto namas.

„Vieno aukšto namai – šiuo metu labai populiarūs. Šiuolaikinio stiliaus turėtų būti racionalus namas patogiu išplanavimu gyvenimui. Statybos rinkos kainas vertinti sunku tačiau nemanau, kad jo statybos kaina turėtų būti daugiau kaip 1,1-1,2 tūkst. eurų už kv. metrą – tai vidutinio brangumo namas. Bet, viskas priklauso nuo vidaus apdailos“, – kalbėjo jis.

Sausio pradžioje 15min skelbė, kad D.Grybauskaitė papildė savo privačių interesų deklaraciją, kurioje nurodė už sklypą Bajoruose praėjusių metų pabaigoje sumokėjusi likusią 65 tūkst. eurų sumą.

Privačių interesų deklaracijoje nurodoma, kad 2017 metų gruodžio 12 dieną sudaryta sutartis, kuria bendrovei „Apyvarta“ sumokėta galutinė suma už namų valdos sklypą su miško dalimi – 65 tūkst. eurų.

Prezidentė 2016 metais jau sumokėjo avansą už šį sklypą – 10,5 tūkst. eurų, todėl bendra kaina – 75,5 tūkst. eurų.

D.Grybauskaitės sklypo plotas – 25 arai.

Prezidentės namo projektas
Prezidentės namo projektas

„Bajorų parko“ projektas vykdomas trimis etapais, jų metu iš viso bus parduodama 60 namų valdos sklypų. Jų plotai siekia maždaug nuo 10 iki daugiau nei 18 arų. Į sklypo kainą įskaičiuotos komunikacijos – elektra, dujos, šviesolaidis ir nutiesti keliai, privažiavimai. ​Įsigijus sklypą, besiribojantį su mišku, priklausys dar ir dalis miško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius