Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiabučių renovacija: kaip sekasi miestams lyderiams

Kaunas pagal daugiabučių namų renovacijos tempus, Aplinkos apsaugos ministerijos vertinimu, yra vienas aktyviausių Lietuvoje. Iki metų pabaigos laikinojoje sostinėje planuojama atnaujinti 127 pastatus.
Žirmūnų g. 86 renovacija
Žirmūnų g. 86 renovacija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tarp 60 savivaldybių pagal baigtų atnaujinti daugiabučių skaičių pirmauja Ignalinos rajono savivaldybė, kurioje atnaujinti 62 gyvenamieji namai. Antroje ir trečioje vietoje yra Kaunas bei Klaipėda, turintys po 34 modernizuotus daugiabučius.

Kauno savivaldybės Būsto valdymo skyriaus duomenimis, šiuo metu Kaune yra suderinta 300 daugiabučių renovacijos investicinių planų, iš kurių daugiau nei 200 yra pritarę gyventojai. Iki metų pabaigos planuojama atnaujinti 127 pastatus.

Kauno mieste yra beveik 5 tūkst. daugiabučių, juose gyvena 74 proc. visų miesto gyventojų. Dauguma penkių arba devynių aukštų pastatų yra statyti 1955–1993 metais. Kaip ir daugelyje kitų tuo pačiu laikotarpiu Lietuvoje statytų pastatų, jų techninė būklė dėl nepakankamos priežiūros vis prastėjo.

Remiantis Būsto energijos taupymo agentūros ataskaitos duomenimis, Lietuvoje dėl 1700 daugiabučių namų atnaujinimo jau yra pasirašytos rangos darbų sutartys, šiuo metu modernizuojama daugiau kaip tūkstantis daugiabučių visoje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius