Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dramos dėl butų „Gelvonų terasose“ tęsinys: naujas savininkas kviečia kalbėtis, tačiau gyventojai bijo likti tuščiomis

Atrodė, kad Seime jau rasti sprendimai dėl daugiabučio „Gelvonų terasos“ Vilniuje, Šeškinėje, dramos, tačiau panašu, kad gyventojai tebėra situacijos įkaitai. Nekilnojamąjį turtą perėmė kreditorius, o teisme jis ir įmonė „Edensa“, sudariusi preliminarias sutartis su gyventojais, pasirašė taikos sutartis. Tad pirkėjai baiminasi, kad projekto plėtotoja negalės įvykdyti savo pažadų, o jie liks tuščiomis. Vis dėlto naujasis savininkas 15min tikina, kad su gyventojais kalbasi ir ieško sprendimų.
Gelvonų terasos
Gelvonų terasos / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Svarbiausi faktai

15min primena, kad „Edensa“ 2019 m. įsigijo 0,256 ha ploto sklypą sostinės Gelvonų g. 1B su statybos leidimu, 2021 m. pabaigoje statybos ėjo į pabaigą.

Tuo metu Valstybinė teritorijų ir statybos inspekcija nusprendė apskųsti teismui savo pačios išduotą statybos leidimą. Teisme pralaimėjusi, inspekcija kreipėsi į prokurorus, kurie šiuo metu narplioja situaciją ir spręs, ar ginti viešąjį interesą. Nuo 2021 m. pabaigos „Edensa“ nebegali užbaigti statybų bei sandorių su klientais, su kuriais yra pasirašytos preliminarios sutartys.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Gelvonų terasos
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Gelvonų terasos

Kiek anksčiau buvo skelbta, kad sutelktinio finansavimo platforma „Rontgen“ pranešė neatskleidžiamai nekilnojamojo turto vystymo bendrovei pardavusi reikalavimo teises į 3,8 mln. Eur dydžio paskolą, kurią UAB „Edensa“ vystomam daugiabučių projektui sostinės Šeškinėje sutelkė 339 skolintojai.

Sandoris „Rontgen“ leido atsiskaityti su skolintojais ir išvengti teisminių procesų, susijusių su projektu „Gelvonų terasos“. 15min tuomet išsiaiškino, kad paskolą išpirkusi įmonė – „MM Group“. Įmonės atstovai 15min patvirtino, kad įmonė „išpirko kredito reikalavimą“. Registrų centro duomenimis, „MM Group“ yra didžiosios dalies pastato bei sklypo savininkė.

Rugpjūčio pabaigoje Seime vykusiame Aplinkos apsaugos komiteto posėdyje, dalyvaujant tiek Statybų inspekcijai, tiek Aplinkos ministerijai, sutarta, kaip spręsti susiklosčiusią situaciją, kad gyventojai galėtų įsikelti į savo butus. Tačiau, panašu, kad po šio posėdžio niekas nepasikeitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius