Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Jankevičius: dėl kalėjimo statybų su Danija nesiderama

Danijos žiniasklaida skelbia, kad Lietuva ir toliau derasi dėl kalėjimo statybų, tačiau teisingumo ministras Elvinas Jankevičius tokia informaciją griežtai neigia. Pasak jo, tai neigia ir pačios Danijos teisingumo ministras. Apie tai ketvirtadienį prabilta Seime vykusioje vyriausybės valandoje.
Elvinas Jankevičius
Elvinas Jankevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Liberalų frakcijos seniūnė Viktorija Čmilytė-Nielsen kalbėjo, kad pirmadienį Danijos žiniasklaidoje pasirodė informacija, esą deramasi su Lietuva dėl naujo kalėjimo, kuriame danai kalintų dalį savo kalinių, statybų.

„Jūs žiniasklaidoje kalbėdamas patvirtinote derybų faktą, bet pasakėte, kad nutarta šio kalėjimo nestatyti. Tačiau Danijos žiniasklaida vėlgi rašo, kad derybos vis dar vyksta“, – kalbėjo V.Čmilytė-Nielsen.

Kalėjimo statyti neketina

Savo ruožtu teisingumo ministras E.Jankevičius suskubo tokias kalbas paneigti. Jis pripažino žinąs apie Danijos žiniasklaidoje skelbiamą informaciją, tačiau patikino, kad jokios oficialios derybos šiuo metu nėra vykdomos.

„Danijos žiniasklaidoje yra pasirodęs toks straipsnis, bet jų teisingumo ministras taip pat nepatvirtino tos informacijos. Tai ir šį tą reiškia“, – komentavo ministras.

Pasak jo, šis klausimas iškeltas 2017 metais. Tuomet, kaip sakė ministras, buvo kelios delegacijos atvykusios į Lietuvą ir pareiškusios pageidavimą, kad toks kalėjimas atsirastų. Tačiau, anot E.Jankevičiaus, tuomet ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas, ir Teisingumo ministerijos atstovai su tokiais prašymais nesutiko.

„Buvo tik nuspręsta tęsti konsultacijas toliau. Jokių oficialių susitikimų nebuvo“, – sakė E.Jankevičius pridurdamas, kad Ministrų tarybos metų prie jo priėjęs Danijos teisingumo ministras vėl prakalbo apie galimas kalėjimo statybas, tačiau Lietuvos ministras į tai teigė atsakęs neigiamai.

Esą tuomet Danijos ministras pasakęs, kad teiks pasiūlymą oficialiai, bet to iki šiol nėra padaryta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius