Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijoje NT rinka pernai pagyvėjo apytikriai ketvirtadaliu

Estijos nekilnojamojo turto (NT) rinkoje 2021 metais sudaryta 27,21 tūkst. butų pirkimo-pardavimo sandorių – 24,3 proc. daugiau nei užpernai, pranešė didžiausia Estijos NT rinkos tarpininke laikoma „Uus Maa“, remdamasi Žemės departamento skelbtais duomenimis.
Talinas, Estija
Talinas, Estija / 123RF.com nuotr.

Žemės sklypų su individualiais namais perleidimo sandorių padaugėjo 24,7 proc. iki 3,76 tūkst., vasarnamiais – 19,3 proc. iki 1,13 tūkst., o pastatais užstatytų žemės sklypų – 55 proc. iki 4,71 tūkstančio.

Anot „Uus Maa“, bendras sandorių skaičius – didžiausias nuo 2006-ųjų.

„Už sandorių skaičiaus augimo ir kainų šuolio slypi pasaulinės tendencijos. Viena vertus, tai – tokie veiksniai, kaip didelė paklausa ir pigios paskolos, o kita vertus – nepakankama pasiūla, išlaidų statyboms šuolis. Estija šiuo požiūriu neišsiskyrė“, – tvirtina „Uus Maa“ ekspertai.

Anot jo, jei padėtis šalies NT rinkoje šiais metais nesikeis, NT kainos vėl augs sparčiau negu atlyginimai, vidutines pajamas gaunantys gyventojai tiesiog nebeįpirks naujo būsto sostinėje, o jie jau dabar jo ieško būsto sostinės priemiesčiuose ar mažesniuose miestuose, taip pat ir kaimo vietovėse.

Vidutinė butų kaina pernai išaugo 10,9 proc., o vien tik sostinėje Taline – 11,6 procento. Individualūs namai brango vidutiniškai 17,6 proc., vasarnamiai – 23,3 proc., neužstatyti žemės sklypai – 13,7 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius