Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Euro zonoje – sparčiausias būsto brangimas per aštuonerius metus

Būsto kainos devyniolikoje euro zonos šalių pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai, pakilo 3 proc. ir prieaugis buvo didžiausias per aštuonerius metus, rodo Eurostato paskelbti naujausi duomenys.
Administracinėse patalpose įrenginėjami butai
Administracinėse patalpose įrenginėjami butai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak ekspertų, nekilnojamojo turto brangimas yra dar vienas ženklas, rodantis, kad euro zonos ekonomika laipsniškai atsigauna po pasaulinės finansų krizės, recesijos ir skolos problemų.

2008 metais kilus finansų krizei, būsto kainos euro zonoje pastebimai sumažėjo. Po neilgai trukusio atsigavimo jos vėl ėmė smukti – šį kartą dėl skolų krizės. Kitaip negu kituose pasaulio regionuose, nekilnojamojo turto rinka Europoje vėl ėmė augti tik 2014 metų antrąjį pusmetį.

Austrijoje metinis kainų prieaugis pirmąjį ketvirtį siekė net 13,4 procento. Žvelgiant į visą Europos Sąjungą (ES), būstas taip pat gerokai pabrango Vengrijoje (15,2 proc.) ir Švedijoje (12,5 proc.).

Didžiojoje Britanijoje būsto kainos pirmąjį ketvirtį pakilo 8 proc., tačiau antrąjį ketvirtį augimas dėl didelio neapibrėžtumo, susijusio su referendumu dėl šalies narystės ES, turėjo gerokai sulėtėti, mano ekspertai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius