Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Griebiasi šiaudo: Donaldo Trumpo vaikystės namą bus bandoma parduoti aukcione

Jungtinių Valstijų (JAV) prezidento Donaldo Trumpo vaikystės namo esančio Niujorko Kvinso rajone savininkams niekaip nepavyksta parduoti. Šių metų pradžioje už jį prašyta 2,9 mln. JAV dolerių, o dabar jam paskelbtas aukcionas, skelbia dienraštis „The New York Times“. 
Donaldo Trumpo vaikystės namas Niujorke
Donaldo Trumpo vaikystės namas Niujorke / „Scanpix“/AP nuotr.

Aukcionas baigsis lapkričio 14 dieną, po to kai bus peržiūrėti pirkėjų pasiūlymai. Tiesa, pradinė kaina nėra atskleidžiama, kas reiškia, kad savininkas gali nuspręsti ir neparduoti namo žemiau jo norimos kainos.

Norintieji dalyvauti aukcione turi sumokėti 100 JAV dolerių, kurie nebus sugrąžinti. Už tuos pinigus dalyviai ne tik gaus prieigą apžiūrėti turtą, bet ir D.Trumpo gimimo liudijimo kopiją, kuriame įrašytas namo adresas.

„Paramount Realty USA“ nuotr./Donaldo Trumpo vaikystės namas
„Paramount Realty USA“ nuotr./Donaldo Trumpo vaikystės namas

2017 metais už 2,14 mln. JAV dolerių namą įsigijo įmonė pavadinimu „Trump Birth House“, o ją atstovavo advokatų kontora, kuri specilizuojasi kinų investicijomis.

Paskutinį kartą apie D.Trumpo vaikystės namų pardavimą skelbta šių metų vasarį, tuomet prašyta 2,9 mln. JAV dolerių (2,57 mln. eurų). Tačiau jis parduodamas ne pirmą kartą. Pavyzdžiui, dar prieš inauguraciją, 2016 m. liepą, už juos buvo prašoma 1,65 mln. JAV dolerių (apie 1,46 mln. eurų). O 2017 m. kovą namai buvo parduoti už 2,14 mln. dolerių (1,97 mln. eurų).

„Paramount Realty USA“ nuotr./Donaldo Trumpo vaikystės namas
„Paramount Realty USA“ nuotr./Donaldo Trumpo vaikystės namas

1940 m. JAV prezidento tėvas, nekilnojamojo turto plėtotojas Fredas Trumpas pasiturinčiųjų kvartale „Jamaica Estates“ pastatė šią penkių miegamųjų, keturių vonios kambarių tiudorų stiliaus rezidenciją, kurioje D.Trumpas gyveno pirmuosius ketverius gyvenimo metus. Namo adresas yra įrašytas D.Trumpo gimimo liudijime.

Tuo metu kaimynystėje gyveno aukštesnes nei vidutines pajamas gaunantys daktarai, politikai. Gyvenvietė pamažu plėtėsi, o ją plėtoti padėjo ir pats D.Trumpo tėvas. Gimus D.Trumpo broliui Robertui Trumpui, šeima nusprendė persikelti į kitą ir dar didesnį – 23 kambarių namą su kolonomis tame pačiame kvartale.

D.Trumpo vaikystės namas yra santykinai nedidelis. Kiek daugiau nei 232 kv. metru rezidencijoje be penkių miegamųjų ir keturių vonios kambarių yra įrengta biblioteka, terasa, rūsys. Garaže telpa 2 automobiliai, o lauke palikta vietos dar 5.

Kalbant apie interjerą, kambariuose išklotos kietmedžio grindys, yra židinys, o kambariai erdvūs ir su aukštomis lubomis.

„AirBnb“ nuotr./Per „AirBnb“ galima išsinuomoti D. Trumpo vaikystės namus
„AirBnb“ nuotr./Per „AirBnb“ galima išsinuomoti D. Trumpo vaikystės namus

Nors namas nebepriklauso Trumpams, o tai matyti ir iš puošnių baldų ir prabangių šviestuvų trūkumo, apie buvusį namo gyventoją D.Trumpą primena iš kartono pagamintas viso ūgio D.Trumpo atvaizdas ir ant sienų kabantys portretai.

Juos pagamino čia laikinai apsistoję asmenys, pasinaudoję trumpalaikės nuomos „AirBnb“ galimybe. Kol ši paslauga buvo teikiama, viena naktis D.Trumpo vaikystės namuose kainavo 700 JAV dolerių (apie 619 eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius