Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Hanner“ įgyvendino susitarimą su NŽT: užbaigė detaliojo plano korektūrą buvusio stadiono teritorijoje

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“ pranešė užbaigusi buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijos detaliojo plano korektūros procedūras. Įmonės teigimu, detaliojo plano korektūros derinimas supaprastinta tvarka užtruko beveik pusę metų – kelis kartus ilgiau, nei tai reglamentuoja teisės aktai, rašoma pranešime spaudai.
Žalgirio stadiono teritorijoje  statomas viešbutis „Marriott“
Žalgirio stadiono teritorijoje statomas viešbutis „Marriott“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Apmaudu, kad savo laiką ir gebėjimus turime skirti ne darbui, bet beprasmiškai kovai su biurokratija ir apsišaukėliais, „ginančiais“ viešąjį interesą, kuris prasideda ir baigiasi prie savo namo slenksčio“, – teigė „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Detaliojo plano korektūra patikslino zonas, kuriose bus statomi gyvenamieji namai, taip pat patikslinti ir jų aukštingumo reglamentai. Šiame dokumente nustatyta ir patikslinta viešųjų erdvių teritorija, atsisakyta dviejų lygių požeminės stovėjimo aikštelės ir požeminės transporto jungties. Visa 6,6 ha ploto teritorija bus skirta pėstiesiems, automobilių eismas joje bus leidžiamas tik aptarnaujančiam transportui. Po visu kvartalu bus įrengta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje bus 2 tūkst. stovėjimo vietų.

Stadiono teritorijoje nebus

Pasak A.Avulio, koreguojant buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijos detalųjų planą jame atsirado ir vieta sporto objektui, nors jo statyti realiai neketinama.

„Detaliojo plano korektūroje mes buvome priversti numatyti zonas, kuriose parodyta galimybė statyti sporto paskirties pastatą, nes Vilniaus bendrajame plane dar yra numatyta vieta stadionui. Bendrasis planas yra aukštesnis dokumentas, detalusis planas negali jam prieštarauti, todėl mes sutikome parodyti teritoriją, kurioje galėtų būti stadionas“, – BNS sakė A.Avulis.

Tačiau, anot jo, Vilniaus taryba balandį primtoje rezoliucijoje deklaravo, kad valdžiai keičiant miesto bendrąjį planą, šioje teritorijoje bus atsisakyta nacionalinio futbolo stadiono su daugiafunkciu kultūros ir pramogų centru.

„Todėl mes dabar turime tokį kompromisinį, diplomatinį susitarimą. Bendrasis planas bus patvirtintas tik metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje, tačiau politikai pareiškė politinę valią, kad stadiono čia nebus, o mes, siekdami išvengti teisinių prieštaravimų, jį vis dar rodome“, – aiškino A.Avulis.

Jis patvirtino, kad pakeitus miesto bendrąjį planą, buvusio stadiono teritorijos detalusis planas bus dar kartą pakoreguotas, atsisakant sporto objekto.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Žalgirio stadiono teritorijoje  statomas viešbutis „Marriott“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Žalgirio stadiono teritorijoje statomas viešbutis „Marriott“

Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) vasario pabaigoje pranešė ketinanti nutraukti dvi valstybinės žemės sklypo nuomos sutartis su „Hanner“. Vilniaus apygardos prokuratūra nurodė tarnybai svarstyti dėl nuomos sutarčių nutraukimo, nes sklypai buvo išnuomoti ne aukcione, todėl ši žemė gali būti naudojama tik pagal įteisintą jos paskirtį – stadiono veiklai.

Kovą bendrovė po derybų su NŽT sutarė, kad „Hanner“ turi pateikti naują detalųjį planą, kuriame būtų numatyta galimybė statyti stadioną buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijoje. Tuomet žemės ūkio viceministras Artūras Bogdanovas žurnalistams sakė, kad dabar įspėjimas dėl žemės nuomos sutarties yra pristabdomas, tačiau neaišku, kuriam laikui.

NŽT pakoreguoto detaliojo plano dar nematė

NŽT vadovas Danielius Kuprys teigė žinantis, kad detaliojo plano sprendiniai buvo derinami, tačiau sakė negalintis jų komentuoti, nes nėra susipažinęs su galutiniu variantu.

„Žinau, kad detaliojo plano sprendiniai buvo derinami, jie buvo kurį laiką užstrigę savivaldybėje, nes Vilniaus taryba nežinojo, ko jie toje teritorijoje, kur vyksta „Hanner“ statybos, nori. Jeigu pasiekti sprendimiai atitinka ir savivaldybės sprendinius, tai procesas juda toliau. Tačiau šiandien kas ten yra patvirtinta ar nepatvirtinta, pasakyti negaliu“, – BNS sakė D.Kuprys.

Vilniaus miesto taryba balandžio pabaigoje pritarė rezoliucijai, pagal kurią keičiant sostinės bendrąjį planą minėtoje teritorijoje atsisakys numatyto prioritetinio sporto ir pramogų objekto – nacionalinio „Žalgirio“ futbolo stadiono su daugiafunkciu kultūros ir pramogų centru.

Buvusioje „Žalgirio“ stadiono teritorijoje šiuo metu statomas 200 kambarių viešbutis „Courtyard by Marriott“ ir 15,5 tūkst. kv. m ploto verslo centras. Taip pat greta buvusio „Žalgirio“ stadiono bendrovė stato „Pilies apartamentų“ daugiabučius, o Rinkinės gatvėje suplanuotas dar vienas daugiabučių projektas. Iš viso į šios teritorijos plėtrą, kur numatyta viešbučio, verslo centrų bei gyvenamųjų namų statyba, planuojama investuoti daugiau nei 200 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius