Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iš verslo centro „Europa“ automobilių aikštelės iškritusi moteris reikalauja statinį uždaryti

Iš verslo centro „Europa“ automobilių aikštelės iškritusi moteris kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę, kad ši uždarytų statinį. Nukentėjusios atstovai tikina, kad praėjus pusmečiui nuo nelaimės, patvirtintame aikštelės statybų projekte numatyti atitvarai vis dar nėra įrengti. ​​​​​​​Tačiau Vilniaus miesto savivaldybė teigia negavusi jokio prašymo.
Sostinės centre iš stovėjimo aikštelės iškrito BMW
Sostinės centre iš stovėjimo aikštelės iškrito BMW / Vytenio Miškinio / 15min nuotr.

„Automobilių aikštelė yra akivaizdžiai nesaugi, nuo nelaimės skiria tik dekoratyvinė fasado apdaila. Saugumo spragas aikštelėje viešai yra akcentavę ir nešališki ekspertai bei statybų inžinieriai. Kyla klausimas, kaip 15 metų pastato saugumą tikrinančios institucijos nematė, kad trūksta esminio elemento – beveik 1 kilometro apsauginių atitvarų per visus aukštus. Jie yra aiškiai nurodyti aikštelės projekte, pagal kurį išduotas leidimas statyti, jų paskirtis užtikrinti žmonių ir automobilių saugumą“, – pranešime spaudai cituojamas nukentėjusios atstovas, „Averus“ kontoros advokatas Marius Barisevičius.

Vėliau Vilniaus miesto savivaldybė 15min tvirtino nei iš nukentėjusios moters, nei iš jos atstovų komentaro negavusi.

„Vilniaus miesto savivaldybė nei iš asmens, nei iš jo atstovų nėra sulaukusi oficialaus kreipimosi, todėl tik susipažinę ir įvertinę informaciją, nedelsiant priimsime būtinus atitinkamus“, – rašoma Vilniaus miesto savivaldybės komentare 15min.

Advokatas teigia, kad nukentėjusioji, dirbanti vienos įmonės plėtros direktore, turi 20 metų vairavimo stažą, o 2009 metų gamybos BMW automobilį, su kuriuo įvyko nelaimė, vairuoja antrus metus. Moteris augina mažametį vaiką, saugant privatumą ir vaiko interesus, jos tapatybė nėra atskleidžiama.

15min primena, kad spalio 9 dieną Vilniaus apylinkės teismas gavo nukentėjusios ieškinį dėl turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo.

Ieškinyje teigiama, kad automobilių aikštelės savininkai, „Hanner“ teises perėmusi AB PLPF ir UAB „BH Europa“, beveik per pusmetį nesiėmė jokių priemonių, kad panaši nelaimė nepasikartotų. Automobilių aikštelės statybos projekte numatyti apsauginiai atitvarai vis dar nėra įrengti – nuo iškritimo skiria tik fasado apdaila.

Nukentėjusiosios pusės atstovai teigia, kad kreipsis ir į atsakingas institucijas, reikalaudami uždaryti automobilių stovėjimo aikštelę, kol nebus įrengti apsauginiai atitvarai. Ieškinyje taip pat prašoma atlyginti patirtą turtinę ir neturtinę žalą – 200 tūkst. eurų.

15min primena, kad balandžio pabaigoje Vilniaus prekybos centro „Europa“ daugiaaukštėje automobilių stovėjimo aikštelėje įvyko nelaimė – iš 5 aukšto iškrito BMW visureigis.

Transporto priemonė žnektelėjo priekiu į asfaltą, vertėsi ir liko gulėti ant stogo. Automobilio vairuotojai diagnozuotas kepenų plyšimas, sumušti plaučiai, lūžo akiduobės sienelės kaulas, šonkauliai ir krūtinkaulis, daugybė sumušimų ir kraujosrūvų, atliktas krūtinplėvėje susikaupusio kraujo šalinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius