Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Karalius nukarūnuotas: JAV rinką drebinusio namo kaina sumažinta beveik perpus

2017 metų pradžioje JAV prabangaus nekilnojamojo turto rinką sudrebino naujas objektas, kuris iškart tapo sensacija. Tačiau per dvejus metus prabangaus namo Los Andžele taip ir nepavyko parduoti, todėl jo kaina buvo sumažinta nuo 250 mln. iki 150 mln. JAV dolerių. 
Brangiausias namas JAV
Brangiausias namas JAV

Prieš dvejus metus šis namas buvo pats brangiausias būstas Amerikoje, tačiau dabar jis buvo nukainotas net 100 mln. JAV dolerių.

Pirmą kartą rinkoje namas Los Andžele pasirodė 2017 metų sausį, tačiau praėjusių metų balandį jo kaina buvo pirmą kartą sumažinta iki 188 mln. JAV dolerių. Dabar kaina vėl buvo sumažinta iki 150 mln. JAV dolerių.

Prabangaus būsto projekto plėtotojas Bruce'as Makowsky'is teigė, kad kainą teko koreguoti dėl pasikeitusios tarptautinės rinkos būklės.

„Šiandien milijardieriai ir itin turtingi žmonės, kurie perka NT, nėra pasirengę mokėti 200 mln. už namą šioje vietoje. Todėl sumažinome kainą, kad namas sudomintų didesnę dalį žmonių“, – „Business Insider“ cituoja B.Makowsky'į.

Įspūdingos architektūros ir naujausių technologijų prigrūstas namas buvo statomas ketverius metus, skelbė „Wall Street Journal“. Namas pastatytas vaizdingoje vietoje, šalia Ramiojo vandenyno pakrantės, tačiau iš jo puikiai matyti ir sniegu padengtos viršukalnės. Pasižvalgyti po brangiausią namą gali kiekvienas, tiesa, tik reklaminiame filmuke.

VIDEO: 924 Bel Air Rd. California

Ką galima gauti už 150 mln. JAV dolerių? Pradėkime nuo svečių, nes jų čia galima pasikviesti išties daug. Dveji milžiniški apartamentai jiems, o patiems svarbiausiems – 10 VIP numerių su 21 prabangiai įrengtu vonios kambariu.

Ką veikti su svečiais, jei ne linksmintis šiame name? Pramogoms skirta 17 tūkstančių kvadratinių metrų, į kuriuos tilpo trys milžiniškos virtuvės, penki barai, 85 pėdų ilgio baseinas su įspūdingu vaizdu, 40 vietų prabangi kino salė ir keturių takelių boulingo salė.

Vyno rūsys sukeltų pavydą net didžiausiems kolekcionieriams.

Ir tai dar ne viskas. Garaže – prabangių ir retų automobilių parkas, kurio vertė 30 milijonų JAV dolerių. Autoparke – 10 motociklų ir 12 automobilių, tarp jų ir „Bugatti Veyron“, 1936 metų gamybos „Mercedes Benz“ bei „Pagani Huayra“. Negalima pamiršti ir Hobie katamarano ir sraigtasparnio.

Visą kompleksą aptarnauja 7 žmonės, kurių išlaikymas dvejiems metams yra įtrauktas į namo kainą. Čia pat galima grožėtis daugiau nei 100 meno instaliacijų, o atsipalaiduoti galima SPA, fitneso centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius