Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniečiai gali stebėti įspūdingą operaciją – miesto širdyje vienas kranas išmontuoja kitą

Greta Vilniaus Rotušės aikštės vilniečiai stebi neįprastą reginį – čia stovi didžiulis automobilinis kranas, kurio pagalba išmontuojamas kieme stovintis bokštinis kranas. Įmonės, kuri atlieka darbus, technikos direktorius 15min pasakojo, kad tokia operacijos nėra pati sudėtingiausia, bet kartu – neįprasta.
Prie rekonstruojamų Pacų rūmų iškeltas įspūdingas kranas
Prie rekonstruojamų Pacų rūmų iškeltas įspūdingas kranas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus širdyje, Didžiojoje gatvėje, kitų metų pavasarį turėtų duris atverti pirmasis „Design Hotels“ tinklo viešbutis Baltijos šalyse – „Pacai“. Penkių žvaigždučių viešbutis įsikurs istoriniuose Pacų rūmuose.

Šiuo metu bendrovės „Sarens Balticum“ didžiulis, 300 tonų kėlimo galios automobilinis kranas išmontuoja ir iškels Pacų rūmų kieme stovintį bokštinį kraną.

„Kieme stovi bokštinis kranas, kuris buvo reikalingas statybos darbams. Jis baigė darbą, todėl dabar reikia jį išmontuoti. Kadangi jis stovi kieme ir toli nuo gatvės, o į vidų įvažiuoti negalima, todėl reikalingas šis didelis kranas, kad galima būtų išmontuoti šį bokštinį kraną“, – 15min pasakojo įmonės technikos direktorius Henrikas Savickas.

Anot jo, šis didžiulis kranas buvo sumontuotas per antradienio dieną, o darbus planuojama pabaigti per dieną – dvi.

„Viskas priklausys nuo vėjo ir panašiai. Jei vėjas didesnis, jis negali dirbti, tenka laukti. Mes tikimės, kad per šiandien bus išmontuotas tas bokštinis kranas ir rytoj bus išmontuotas šis automobilinis kranas“, – kalbėjo H.Savickas.

VIDEO: Prie rekonstruojamų Pacų rūmų iškeltas įspūdingas kranas

Anot jo, toks darbas bendrovei nėra sudėtingas, mat dažnai tenka montuoti vėjo jėgainių turbinas. Tačiau ši operacija nėra kasdieniška.

„Visi tokie darbai būna sudėtingi. Šiaip kranas atvažiuoja, išstumia teleskopą ir dirba, o čia kadangi tai yra toli ir sunkius daiktus per namą reikia kelti, tai yra primontuojamas prailginimas. Todėl tokio krano sumontavimas užtrunka visą dieną.

Krano operatorius mato tik sieną ir radijo ryšiu jam perduoda komandas, ką reikia daryti. Dėl to irgi sudėtinga, nes krano operatorius nemato darbo vietos, kur tenka kelti. Todėl visi veiksmai turi būti suderinti, dirbti turi patyrę operatoriai ir tie, kurie demontuoja tą bokštinį kraną, jie taip pat turi būti patyrę, kad galėtų vadovauti šiems darbams. Tai nėra pats sudėtingiausias darbas, bet ir nekasdienis“, – teigė H.Savickas.

Įmonės technikos direktoriaus teigimu, tokio automobilinio krano nuoma valandai gali atsieiti apie 200-300 eurų, tačiau įkainis dažniausiai skaičiuojamas ne už valandą, o už pamainą – kuo ilgiau dirba, tuo įkainis gali būti mažesnis.

15min primena, kad buvusiuose Pacų rūmuose kitų metų pavasarį atvers pirmasis Baltijos šalyse tarptautinio tinklo „Design Hotels“ penkių žvaigždučių viešbutis.

Viešbutyje bus įrengti 99 kambariai bei 6 apartamentai. Taip pat jame veiks du restoranai, keturios konferencijų salės, sporto erdvė ir SPA. Viso komplekso plotas sudarys apie 7,5 tūkst. kv. metrų.

Čia turėtų būti įrengti 105 kambariai – iš jų 13 bus liukso klasės bei 5 apartamentai. Viso komplekso plotas sudarys apie 7,5 tūkst. kv. metrų.

Dizainerių ir architektų komanda atkuria Pacų rūmus išlaikydami baroko elementus bei jungdami juos su dabarties architektūros tendencijomis.

Prie atidengtų kelis šimtmečius skaičiuojančių freskų bus derinami šiuolaikinio interjero dekoro elementai, baldų dizaino profesionalų kūriniai ir autoriniai dailininkų darbai, sukurti specialiai viešbučiui.

Anksčiau skelbta, kad investicijos į projektą turėtų siekti apie 20 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius