Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Kvėpuojantis“ namas: Milane veikia trijų aukštų ateities gyvensenos laboratorija

Kompaktišką gyvenseną propaguojanti dizaino platforma „Mini Living“ kartu su Niujorko Bruklino architektais išbando eksperimentinę namo iš audinio koncepciją „Breathe“. Šio projekto instaliacija eksponuojama Milane, pagal baldų ir dizaino parodos „Salone del Mobile 2017“ programą.
Milane veikia trijų aukštų ateities gyvensenos laboratorija
Milane veikia trijų aukštų ateities gyvensenos laboratorija / „Mini Living“ nuotr.

„Mini Living“ nagrinėja mažų ekologiškų gyvenimo erdvių potencialą miesto aplinkoje. Viename nenaudojamame Milano kieme tarp dviejų kapitalinių namų ką tik įrengta projekto instaliacija „Breathe“ – 3 aukštų statinys su virtuve, valgomuoju, darbo ir kitomis patalpomis. Jis taip pat aprūpintas „žaliąja“ stogo terasa, kurioje kaupiamas ir valomas lietaus vanduo. Šviesą ir orą šiame name filtruoja ne langai, bet medžiaginės „kvėpuojančios“ pastato sienos.

„Mini Living“ nuotr./Milane veikia trijų aukštų ateities gyvensenos laboratorija
„Mini Living“ nuotr./Milane veikia trijų aukštų ateities gyvensenos laboratorija

Tai savotiškas ateities gyvensenos eskizas, skirtas ne pasiūlyti sprendimą, bet išbandyti naują urbanistinę formą, iškelti diskusiją apie naujas gyvenimo formas mieste. Tentinę struktūrą kiek primenantis namas yra skirtas 3 žmonėms.

„Kvėpuojantis“ namas „Breathe“ – tai savotiškas bandymas pažvelgti į gyvenimą ateities mieste, kuriame turėtų artėti viešoji ir privačioji erdvės, nykti ribos tarp vidaus ir išorės. Manoma, kad tuomet atsirastų naujas – abstraktesnis – žmonių santykis su savo būstu, aplinka. Bene nuostabiausia, kad tentinį statinį yra paprasta išardyti, perkelti, „perrengti“ pagal vieno ar kito klimato poreikius.

Parengta pagal „Mini Living“ informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius