Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos banko būstinės architektūros konkursui pateikti 9 darbai: įvertinkite

Lietuvos banko būstinės konkursui pateikti 9 projektiniai pasiūlymai, skelbia Lietuvos architektų sąjunga (LAS). Į naujas patalpas Žirmūnuose centrinis bankas ketina iki 2022 metų persikelti iš Gedimino prospekto.
Paskelbti Lietuvos banko pastatų konkurso darbai
Paskelbti Lietuvos banko pastatų konkurso darbai

Šiuo metu pateiktų projektų planšetai išeksponuoti Lietuvos architektų sąjungoje, antro aukšto atriume, o nuo gegužės 15 dienos bus parengta pilna darbų ekspozicija su maketais. Susipažinti su pateiktais projektais galima darbo dienomis, darbo valandomis.

Viešas darbų aptarimas numatytas gegužės 24 dieną, 11-12 val., LAS patalpose.

Komisijos vertinimo posėdis numatytas gegužės 30 dieną.

Architektūrinio konkurso pirmos–trečios vietų laimėtojams bus skirtos atitinkamai 17 tūkst., 11 tūkst. ir 7 tūkst. eurų premijos.

Numatoma, kad iš penkių Žirmūnų gatvėje dabar esančių LB statinių du planuojama nugriauti, tris – griauti iš dalies ir jų vietoje suprojektuoti bei pastatyti naują 8 aukštų pastatą, kuriame galėtų dirbti apie 600 žmonių.

Jame numatoma įrengti 150 vietų konferencijų centrą, valgyklą, posėdžių sales, taip pat pinigų saugyklas ir kitas specialiąsias patalpas.

Pernai liepą LB buvo paskelbęs 23 mln. eurų vertės naujos būstinės statybos rangovo konkursą, tačiau jo dalyviams pasiskundus teismui bei rekomendavus Viešųjų pirkimų tarnybai, nutarta pastato projektavimui ir statybai skelbti atskirus konkursus.

Naujos būstinės statybą anksčiau planuota baigti 2020-ųjų gruodį, tačiau dabar šis terminas pavėlintas iki 2022 metų. Planuota, kad kol vyks statybos, dar šiemet daugiau nei 200 darbuotojų iš Žirmūnų persikels į biurų pastatą „City“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius