Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas kąsnis Vilniuje: ieškoma, kaip panaudoti 21 ha „Lietuvos geležinkelių“ teritorijos

„Lietuvos geležinkeliai“ nusamdė nekilnojamojo turto paslaugų bendrovę „Colliers International Advisors“, kad ši įvertintų ir parengtų 21,1 ha ploto teritorijos, kuri ribojasi su Geležinkelio ir Pelesos gatvėmis, galimybių studiją. Taip siekiama išsiaiškinti, kaip būtų geriausia panaudoti šią teritoriją.
„Lietuvos geležinkelių“ pastatas
„Lietuvos geležinkelių“ pastatas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip skelbiama centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje (CVPIS), praėjusių metų pabaigoje „Lietuvos geležinkeliai“ pasirašė 48,4 tūkst. eurų vertės sutartį su „Colliers International Advisors“ dėl konsultavimo dėl nekilnojamojo turto paslaugų bei nekilnojamojo turto vystymo galimybių studijos rengimo paslaugų.

Kaip nurodoma konkurso techninėje specifikacijoje, „Colliers International Advisors“ turi atlikti vietovės ir nekilnojamojo turto rinkos analizę bei pagal ją pateikti išvadas ir rekomendacijas, kaip ir ką galima būtų plėtoti teritorijoje.

„Atliktos nekilnojamojo turto galimybių studijų konsultacijų paslaugos apims turtui geriausio panaudojimo būdo nustatymą ir finansinį pagrindimą. <...> Atliktos scenarijų finansinės analizės pagrindu pateikiamos išvados ir rekomendacijos dėl Objekto maksimalaus ir geriausio panaudojimo, atsižvelgiant į finansinę naudą bei didžiausią ekonominį efektyvumą, taip pat šio scenarijaus įgyvendinimo strategijos detalus aprašymas“, – rašoma dokumente.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas Martynas Burba 15min teigė, kad įmonė siekia didinti veiklos efektyvumą, todėl buvo atlikta teritorijos, esančios tarp Geležinkelio ir Pelesos gatvių, galimybių studija. Ja siekiama išsiaiškinti, kaip būtų galima geriau panaudoti teritoriją, į kurią patenką bendrovės patalpos.

„Šiuo metu diskutuojame, kaip efektyviau išnaudoti šią teritoriją, pritraukti daugiau keleivių, tačiau jokių konkrečių sprendimų, susijusių su šios teritorijos vystymu, nėra priimta“, – teigė jis.

Pirmadienį „Lietuvos geležinkeliai“ ir Vilniaus miesto savivaldybė rengia pristatymą, kuriame supažindins su geležinkelio stoties teritorijos modernizavimo vizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius