-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikietiška žaismė: Londone atidarytas „Serpentine“ vasaros paviljonas

Londone ką tik atidarytas galerijos „Serpentine“ vasaros paviljonas. Iš amerikietiškų ir britiškų medžiagų jis Anglijos sostinės Haid parke pastatytas pagal meksikiečių architektės Fridos Escobedo projektą.
„Serpentine“ vasaros paviljonas
„Serpentine“ vasaros paviljonas / Ivan Baan nuotr.

Meksikietė F.Escobedo – pati jauniausia (g. 1979) prestižinės galerijos „Serpentine“ vasaros paviljono autorė. Pagal jos projektą pastatytą paviljoną sudaro 2 kampu pastatyti stačiakampiai tūriai su vidiniu kiemu. Pastarasis yra charakteringas Meksikos namų architektūros elementas.

Iš tamsių betoninių stogo čerpių suformuotos ažūrinės paviljono sienos iš vidaus atveria žaliai-mėlynus gamtinės aplinkos vaizdus, o interjere – sukuria išraiškingą vibruojančią šviesos, šešėlių ir atspindžių žaismę. Atspindžių paletę čia išplečia vidiniame kieme įrengto vandens baseino paviršius ir veidrodinės lubos. Pagal architektės sumanymą, vasaros paviljonas yra it laikrodis, rodantis dienos tėkmę.

Ivan Baan nuotr. /„Serpentine“ vasaros paviljonas
Ivan Baan nuotr. /„Serpentine“ vasaros paviljonas

Nuo birželio 20 dienos (trečiadienio) galerijos „Serpentine“ paviljonas bus atidarytas 10–18 val. Jame tradiciškai numatyta plati vasaros kultūrinių renginių programa iki pat spalio 7 dienos. Manoma, kad per vasaros sezoną šiame statinyje apsilankys apie 20 tūkst. kultūros ir šiuolaikinės architektūros mylėtojų.

Meno galerijos „Serpentine“ vasaros paviljonai Londono Haid parke projektuojami nuo 2000-ųjų. Pastaraisiais metais britai projektuoti juos patiki kylantiems įvairių šalių architektams: Sou Fujimoto‘ui (Japonija), Bjarke‘i Ingelsui (Danija) ir kt.

Parengta pagal galerijos „Serpentine“ informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius