-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįprastas pirkinys Dzūkijoje: kankorėžių aižykla parduota už 18 150 eurų

Valkininkuose, Varėnos rajone, po itin aktyvaus Turto banko organizuoto aukciono parduotas retas statinys – kankorėžių aižykla. Pušynų apsuptyje įsikūręs 35 kv. m namukas su 6 arų žemės sklypu naujajam šeimininkui atiteko už 18 150 eurų, pranešė Turto bankas.
Kankorėžių aižykla
Kankorėžių aižykla / Turto banko nuotr.

Aukcione iš viso varžėsi 24 dalyviai, pradinė objekto kaina siekė 1400 eurų. Varžymasis ir kainos kėlimas vyko visas keturias dienas, o paskutinėmis aukciono minutėmis užvirė tikra kova, per kurią kaina nuo pradinės padidėjo beveik 13 kartų.

„Tokie aukcionai dažnai nustebina ir mus pačius dėl daug kartų išaugančios pradinės kainos. Nepriklausomi turto vertintojai vertina statinio būklę, buvusius sandorius ir taip nustato pradinę vertę. Tačiau neretai sunku įvertinti galimą susidomėjimą – šalia augančios pušys, gražus Dzūkijos miestelis ir įkandama kaina suviliojo rekordiškai daug dalyvių“, – sako Turto banko Pardavimų departamento direktorė Guoda Gurauskaitė.

Turto banko nuotr./Kankorėžių aižykla
Turto banko nuotr./Kankorėžių aižykla

Kankorėžių aižykla anksčiau priklausė Valstybinei miškų urėdijai. Efektyvinant veiklą ir kankorėžių aižymą sutelkiant vienoje aižykloje Dubravoje, nebereikalingo pastato Valkininkuose buvo atsisakyta. Aižyklose gliaudomi kankorežiai, išgaunamos pušų ir eglių sėklos. Vėliau iš šių sėklų daiginami medeliai. Kasmet Lietuvoje sudaiginama apie 50 mln. sodinukų, kurie naudojami miškams atsodinti, dalis parduodama į užsienį.

Itin dideliu tempu veiklą efektyvinanti Valstybinė miškų urėdija Turto bankui per dvejus metus (2020-2021 m.) iš viso perdavė beveik 300 objektų, daugiau nei 17 tūkst. kv. m. nereikalingo ploto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius