Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįprastu būdu skatins pardavimus: „Eika“ žada dengti pirkėjų būsto paskolas

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika“ pasiūlė pusmetį apmokėti būsto paskolas žmonėms, kurie neteks darbo. Teigiama, kad įmonė galės padengti įmokas, kurios sieks iki 500 eurų, kartu ir palūkanas bei Gyventojų pajamų mokestį (GPM). Tiesa, įmonės atstovų teigimu, tai nėra mokėjimo atidėjimas, o pinigai bus tiesiog duodami klientams.
Būsto nuoma
Būsto nuoma / „Scanpix“ nuotr.

Nekilnojamojo turto rinkai užtraukus stabdį ir naujų butų pardavimams kritus 10 kartų, „Eika“ imasi neįprastų būdų, kaip skatinti pardavimus. Įmonė paskelbė, kad jei pirkėjas per metus nuo buto įsigijimo dienos neteks darbo, bendrovė 6 mėnesius dengs tiek būsto paskolos įmokas, tiek ir palūkanas bankui.

„Ši programa orientuota į tuos, kurie perka jau pastatytą butą, jis įrengtas ar jame jau galima pradėti daryti apdailą ir gyventi. Reaguojame į tuos žmones, kurie turi abejonių dėl savo pajamų ir esame pasiruošę „drausti“ žmones nuo darbo netekimo. Jeigu jie, neteks darbo, vienerius metus nuo sandorio sudarymo, 6 mėnesius esame pasirengę dengti tiek įmokas bankui, tiek ir palūkanas už paskolą“, – trečiadienį spaudos konferencijoje kalbėjo „Eikos“ plėtros vadovas Martynas Žibūda.

Ši garantija taikoma butams pastatytuose namuose, kai iškart galima pasirašyti notarinę sutartį. Maksimali dengiama išmokos suma per mėnesį yra 300 arba 500 Eur, plius GPM, priklausomai nuo perkamo turto vertės. Ši garantija bus taikoma naujai sudaromiems sandoriams.

„Jeigu perka ekonominės klasės butą, pigesnį, ta įmoka būtų iki 300 eurų per mėnesį, o jeigu brangesnį – iki 500 eurų. Paskaičiavome, kad tai atitinka tipinį sandorį. Tikimės, kad šis pasiūlymas suteiks tam tikro aiškumo. Esmė – veiksmų laisvė, kad jeigu kas nors atsitiktų, jis turi finansinę pagalvę“, – aiškino M.Žibūda.

Martynas Žibūda
Martynas Žibūda

Pasak jo, ši programa galios gegužę ir birželį, o ar bus pratęsta, kol kas nežino.

„Tikime, kad tai yra laikini sunkumai ir situacija kitokia nei prieš tai buvusios krizės metu. Tikime, kad greitai viskas grįš į normalią padėtį, galbūt bus pabangavimas paklausos ir pasiūlos trumpalaikėje perspektyvoje. Bet ilgalaikėje perspektyvoje tikime, kad viskas bus gerai ir šiuo metu reikia parodyti pasitikėjimą, tikėjimą rinka“, – aiškino jis.

M.Žibūdos teigimu, tai nėra paskolos mokėjimo atidėjimas, o pinigai tiesiog bus suteikti klientui.

„Svarstėme, ar mums verta dengti draudimą, kurį siūlo bankai, bet ten tiek išimčių ir įsigilinus pamatai, kad to draudimo nėra. Nusprendėme, kad tiesiog stosime prieš žmogų be jokių tarpininkų, įrašysime į pirkimo pardavimo sutartį savo garantiją, įsipareigojimą. Jeigu žmogus netenka darbo, mokėsime tiek palūkanas, tiek paskolą, tiek Gyventojų pajamų mokestį (GPM), kurį jis turėtų sumokėti gaudamas iš mūsų kompensaciją“, – aiškino jis.

Tiesa, yra du punktai, pagal kuriuos ši programa nebus taikoma. Pirmiausiai, jei sutartis nutraukta dėl žmogaus kaltės, pavyzdžiui, darbe gėrė ir jį atleido, ši apsauga negalioja. Antras atvejis, jeigu jis savo noru išeina, kad nebūtų skatinami sąmoningi piktnaudžiavimai.

„Bet visais kitais atvejais, šalių susitarimu ar darbdavio iniciatyva, ta apsauga galiotų. Tikime, kad nebus piktnaudžiavimų. Bet jei pamatysime, kad tai aiškus sukčiavimas, turėsime galimybę tą mokėjimą sustabdyti“, – 15min patikslino jis.

Tiesa, M.Žibūdos teigimu, užtikrinti, kad gyventojai tikrai mokės paskolas, o ne išleis kitoms reikmėms, įmonė negalės.

„Tikime savo klientais, kad jie tiesiog panaudos išmokas banko paskoloms dengti. Trišalių susitarimų su banku nebeorganizuojame ir nedarome. Tai jau kliento sąžinės reikalas“, – aiškino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius