-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio centre daugiabučio statybos neprasidės: projektai neatitiko konkurso sąlygų

Panevėžio miesto savivaldybė paskelbė konkursą būsimo pastato Savanorių aikštėje 3A statyboms. Pasibaigus konkurso darbų pateikimo terminui, sulaukta dviejų architektūrinių pasiūlymų – kodiniais pavadinimais „Jungiamoji“ ir „Nova Pars“ – Panevėžio miesto savivaldybės būsto su administracinėmis patalpomis pastatui, bet abu projektai neatitiko konkurso sąlygų ir nebuvo įvertinti.
Panevėžio centre daugiabučio kol kas nebus
Panevėžio centre daugiabučio kol kas nebus / Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Sprendimas griežtas

Konkurso darbus vertinusi kompetentinga ekspertinė komisija priėmė griežtą sprendimą: konkursui pateiktų projektų vokai nebuvo atplėšti ir neišsiaiškinus, kas pateikė architektūrinius, juos atmetė.

Komisija ir recenzentai pasiūlymus vertino prieš Kalėdas, o su pateiktais projektais dar galima susipažinti iki 2022 metų sausio 10 dienos Panevėžio miesto dailės galerijoje, Keramikos paviljone.

„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Konkurse dalyvavę daugiabučių projektai
„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Konkurse dalyvavę daugiabučių projektai

Neatitiko konkurso sąlygų

Panevėžio savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Saulius Glinskis naujienų portalui JP trumpai paaiškino, kodėl projektiniai pasiūlymai buvo atmesti:

„Komisija darbų nevertino, nes darbai neatitiko konkurso sąlygų. Bus skelbiamas naujas konkursas.“

Pastatai per aukšti

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kazimieras Armonavičius patvirtino, kad konkursui pateikti darbai neatitiko sąlygų.

„Konkursas neįvyko, nes neatitiko konkurso sąlygų ir komisija bendru sutarimu nenagrinėjo projektinių pasiūlymų. Kada konkrečiai bus skelbiamas pakartotinis konkursas, pasakyti negaliu. Tai paaiškės 2022 metų pradžioje. Ilgai nedelsime ir turėtume paskelbti konkursą“, – aiškino K.Armonavičius ir tęsė:

„Vokai nebuvo atplėšti ir net nesužinojome, kas pateikė projektus. Komisija nusprendė netęsti projektų nagrinėjimo. Pagrindinė sąlyga buvo – pastatas turi būti 4 auštų. Pateiktuose abejuose projektuose pastatai – 5 aukštų. Pastatų aukštis – ne daugiau 19 metrų, o pasiūlymuose aukščiai didesni. Tai pasilenkia su pastatų aukštingumu šiame rajone, architektūriniais sprendimais.“

Vertinimo komisija

Projektinius pasiūlymus turėjo vertinti kompetentinga ekspertų komisija: Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kazimieras Armonavičius, Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas S.Glinskis, to paties skyriaus vyriausiasis specialistas Arvydas Narkevičius, architektai Žymantas Lipskis, Elvyra Klimavičienė, Vidmantas Stankevičius, Gintautas Diržys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius