Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Jaunos šeimos Panevėžio savivaldybėje negalės pretenduoti į paramą pirmam būstui

Pakilusios nekilnojamojo turto (NT) kainos Panevėžyje padarė meškos paslaugą šiame mieste gyvenančios jaunoms šeimoms. Šis miestas išbrauktas iš regionų, kurie gali pretenduoti į paramą pirmam būstui. 
Panevėžio taksi prie autobusų stoties
Panevėžio taksi prie autobusų stoties / 15min nuotr.

Registrų centras patvirtino naujas NT normatyvines vertes 2019 metams, ir pagal jas Panevėžys jau nepatenka į regiono sąvoką. Kaip skelbia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, naujos regionui nepriskiriamos vietovės yra visa Panevėžio miesto savivaldybė, visa Palangos miesto savivaldybė, Garliava (Kauno raj.) ir kai kurios zonos Vilniaus rajono savivaldybėje.

Tai reiškia, kad jaunos šeimos, pateikusios prašymus finansinei paskatai gauti nuo 2019 m. sausio 1 d., galės pretenduoti į subsidiją, įsigydamos būstą regione pagal 2019 metams patikslintą vietovių sąrašą.

Vietovės, kurių gyventojai gali pretenduoti į paramą
Vietovės, kurių gyventojai gali pretenduoti į paramą

Tiesa, jei paraiška paduota anksčiau ir gauta pažyma, į paramą panevėžiečiai dar gali pretenduoti.

Pagal Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymą valstybė subsidijuoja būstą tose teritorijose, kuriuose kvadratinio metro normatyvinė vertė yra bent 65 proc. mažesnė už nustatytą didžiausią normatyvinę kvadratinio metro vertę visoje Lietuvoje, aiškina ministerija.

Pagal Nekilnojamojo turto registre nustatytą 2019 metais taikomą didžiausią kvadratinio metro normatyvinę vertę, kuri siekia 1450 eurus, į finansinę paskatą galima pretenduoti tuose regionuose, kuriuose būsto kvadratinio metro normatyvinė vertė neviršija 507,5 eurų, nors konkretaus perkamo būsto kvadratinio metro kaina gali būti ir kitokia.

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ duomenimis, Panevėžyje metinis butų kainų augimas lapkritį siekė 12,3 proc. iki 644 eurų už kv. metrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius