Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Patarimai: kaip įrengti būstą poilsiui, kad greičiau jį išnuomotumėte

Nuomai siūlomi poilsio būstai būna kelių rūšių: paprasti ir jaukūs. Turint puikų būstą bus lengviau išsiskirti iš daugybės skelbimų bei dažniau jį išnuomoti. Tam nebūtina daug investuoti, užtenka apgalvoti smulkmenas, jog namai poilsiautojams taptų patogūs.
Poilsio būsto interjeras
Poilsio būsto interjeras / 123rf.com

Pasitaiko, kad nuomojamu poilsio būstu naudojasi ir jo savininkai – tokį nekilnojamąjį turtą paprastai pavyksta išnuomoti lengviau, nes dažniausiai jis būna švarus, prižiūrėtas, jame netrūksta daiktų bei rakandų, reikalingų kasdien. Nepriklausomai nuo to, ar planuojate patys naudotis nuomojamu būstu, tegul tai būna vienas iš principų kuriant jo jaukumą svečiams, rašo freshome.com.

Nuolat prižiūrėkite būstą

Niekas nenori grįžti laiko mašina poilsiaudamas: atostogautojams reikia tokių pačių patogumų, kaip ir namuose. Šviesios patalpos, švarūs ir pakankamai stilingi baldai – tam nereikia daug investicijų. Svarbiausia, kad jūsų svečiai nepasijustų patekę į namus, apstatytus niekam nebereikalingais baldais. Tinkamų baldų galite pasižvalgyti išparduotuvėse ar per išpardavimus.

123rf.com/Poilsio būsto interjeras
123rf.com/Poilsio būsto interjeras

Tačiau nuomojamo būsto taip pat nereikėtų apstatyti itin brangiais ar reikliais priežiūrai baldais, nes sofos, kėdės, lentynos visuomet turi atrodyti pakankamai nauji ir švarūs. Tam galima naudoti užvalkalus arba rinktis tokias spalvas ir raštus, kurie atlaikytų kasdienį naudojimą. Nors balta ir kitos neutralios spalvos atrodo itin gražiai, tačiau jos nėra praktiškos: būkite nusiteikę, kad baldai gali būti sulieti ar sutepti. Sienos taip pat turi atrodyti švarios: gali būti, kad būstą teks dažyti prieš prasidedant arba baigiantis sezonui.

Samdykite valytoją

Nėra nieko blogiau, nei išsinuomoti nešvarų būstą. Jūsų svečiai taip pat neturėtų manyti, kad patys turi valyti baldų paviršius, šveisti vonią ar dušą, plauti grindis. Samdykite valytoją, kuri kruopščiai sutvarkys būstą po to, kai išvyks nuomininkai. Jų taip pat galite prašyti aptvarkyti būstą išvykstant.

123rf.com/Poilsio būsto interjeras
123rf.com/Poilsio būsto interjeras

Sukurkite namų jaukumą toli nuo tikrųjų namų

Tai galima padaryti investuojant minimaliai: užtenka kelių detalių, kad svečiai pasijustų lyg namuose. Pavyzdžiui, pakabinkite paveikslų arba nuotraukų, ant sofos padėkite pagalvėlių, pasirūpinkite vazomis gėlėms, knygomis, žurnalais, miesto gidais, stalo žaidimais. Taip pat galite išdėlioti akmenėlių ar kriauklelių kolekcijas, tarkime, stikliniuose induose. Ant grindų patieskite nebrangių kilimų, jis patalpoms suteiks jaukumo.

123rf.com/Poilsio būsto interjeras
123rf.com/Poilsio būsto interjeras

Pasiūlykite šiuolaikinių patogumų

Esame priklausomi nuo interneto tiek darbe, tiek namuose, todėl neprašausite pasiūlydami svečiams interneto prieigą. Būste taip pat turėtų būti televizorius arba DVD grotuvas.

Aprūpinkite virtuvę

Nors poilsiautojai dažnai valgo ne namuose, tačiau kai kurie pageidauja gaminti maistą patys, todėl verta virtuvėje turėti tokius prietaisus, kaip indaplovė, mikrobangų krosnelė, duonos skrudintuvas, kavos aparatas, arbatinis, puodai bei keptuvės, aštrūs peiliai, daržovių skustukas, metaliniai bei mediniai šaukštai, mentelės, lėkštės, dubenys, plastiko bei stiklo stiklinės, kavos ir arbatos puodeliai, vyno taurės, kepimo popierius, kiaurasamtis arba sietas, rankšluosčiai, indų ploviklis, kempinės. Taip pat galite pasiūlyti folijos, plastikinių maišelių, šiukšlių maišų.

123rf.com/Poilsio būsto interjeras
123rf.com/Poilsio būsto interjeras

Siūlome turėti valymo priemonių bei naujų lempučių, taip pat šluotą arba dulkių siurblį, netgi keletą žibintuvėlių, jeigu sutriktų elektros energijos tiekimas.

Miegamajame praverstų laikrodis

Pasiūlykite svečiams vietos, susidėti daiktams ir turėkite pakankamai pakabų. Jeigu prie lovos yra staliukai, ant jų reikėtų pastatyti lempą. Miegamajame taip pat praverstų laikrodis. Patalynė turi būti švari, galite pasiūlyti papildomų pagalvių arba antklodžių vėsesnėms naktims.

123rf.com/Poilsio būsto interjeras
123rf.com/Poilsio būsto interjeras

Suteikite informacijos

Svečiams praverstų informacija apie ligonines, vaistines, maisto prekių parduotuves, muziejus ir lankytinas vietas, kino teatrus, restoranus. Taip pat galite palikti savo telefono numerį, kad būtų lengva susisiekti ir suteikti kitą reikalingą informaciją.

Nuolat aplankykite būstą

Jeigu patys neturite galimybės, paprašykite vietinių draugų arba pasinaudokite nekilnojamojo turto agentūros paslaugas. Visko nutinka, tad geriau pasirūpinti būstu prieš atvykstant naujiems svečiams. Rūpestingas nuomotojas visuomet gali pasiūlyti geresnį būstą atostogautojams.

123rf.com/Poilsio būsto interjeras
123rf.com/Poilsio būsto interjeras

Pasirūpinkite interjeru

Sukurti interjerą nuomojamam būstui gali pasirodyti nelengva užduotis: neįmanoma įtikti visiems skoniams, be to, tam reikia skirti nemažai laiko. Tačiau rentalsunited.com siūlo kelias kūrybiškas ir paprastas idėjas, padėsiančias pritraukti daugiau nuomininkų.

Verta atkreipti dėmesį ne tik į daiktų patvarumą, bet, pavyzdžiui, geriau įrengti medines arba akmenines grindis. Nors kilimais reikia papildomai rūpintis, tačiau juos galima išplauti arba pakeisti.

Poilsio būstų interjeras gali būti drąsesnis: naudokite spalvas ir medžiagas, kurios jums patinka, tačiau namuose jų nenaudotumėte. Pavyzdžiui, kokybiškų plakatų arba senovinių interjero detalių galima nesunkiai rasti ir jie puikiai dera moderniame interjere. Vis dėlto atsiminkite, kad nereikėtų persistengti, svarbu smulkiomis detalėmis sukurti išskirtinumą.

123rf.com/Poilsio būsto interjeras
123rf.com/Poilsio būsto interjeras

Išskirtinės detalės, pavyzdžiui, jaukus fotelis knygų skaitymui, hamakas, patogi palangė suteiks būstui įsimintinumo ir tai, ką itin vertins svečiai – jaukumą.

Palepinkite svečius, nes atostogos yra skirtos atsipalaidavimui ir pasimėgavimui – tai, ką rečiau sau leidžiame kasdien. Pavyzdžiui, SPA primenančios smulkmenos vonioje, leis svečiams pasijusti it prabangiame viešbutyje.

123rf.com/Poilsio būsto interjeras
123rf.com/Poilsio būsto interjeras

Virtuvė yra vienas svarbiausių kambarių, pagal kurį keliautojai nusprendžia, ar nuomotis būstą: per atostogas galima daugiau skirti laiko maisto ruošimui, o jauki vakarienė paliks neišdildomą įspūdį. Todėl verta pasirūpinti transformuojamu valgomojo stalu ir nustebinti keliautojus kulinarijos knygomis. Ypač apie vietos virtuvę.

Nepamirškite atspindėti regiono, kuriame nuomojate būstą. Interjero detales įsigykite vietos parduotuvėse, ieškokite tik tam kraštui autentiškų daiktų. Sienų spalva gali priminti aplinkinės gamtos koloritą, o mėlynos lubos suteikti pojūtį it miegotum po atviru dangumi.

123rf.com/Poilsio būsto interjeras
123rf.com/Poilsio būsto interjeras

Ir svarbiausia, kai įrengsite savo poilsio būstą nuomai, nepamirškite, visų privalumų paminėti skelbime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius