Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasarį Vilniuje veiklą pradėjusi skandinavų NT milžinė „Bonava“ kelia koją į Oslą

Skandinavų nekilnojamo turto plėtros bendrovė „Bonava“ įsigis 100 proc. Norvegijos NT bendrovės „Urbanium“ akcijų ir taip įžengs į šalies sostinę Oslą. Įvykus sandoriui NT gigantė įgis žemės, ant kurios bus galima pastatyti daugiau nei 1000 apartamentų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Susitarimas
Susitarimas / 123RF nuotr.

Įmonės išplatintame pranešime teigiama, kad šiuo žingsniu siekiama stiprinti savo pozicijas skandinavų šalyse. Tiesa, „Urbanium“ įsigijimui reikalingas Norvegijos konkurencijos tarnybos leidimas. Tikimasi, kad sandoris bus baigtas iki šių metų pabaigos.

„Bonava“ iki šiol veikė Švedijoje, Suomijoje, Danijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Estijoje ir Latvijoje, o šių metų pavasarį veiklą pradėjo ir Lietuvoje, Vilniuje, kur šiuo metu aktyviai vykdo žemės sklypų paiešką pirmiesiems daugiabučiams.

„Garsėjame savo išskirtinumu, nes potencialą matome ten, kur kiti jo neįžvelgia. Gyventojų skaičiaus augimas ir ypač sparti urbanizacija sostinių mikrorajonuose reikalauja alternatyvos nekilnojamo turto rinkoje. Būstas su pilna apdaila už prieinamą kainą vienodai paklausus tiek Osle, tiek Vilniuje, ar bet kurioje kitoje Europos valstybėje“, – sako Joachimas Hallengrenas, „Bonava“ prezidentas ir generalinis direktorius.

Įmonės vadovas teigia, kad renkantis sklypus, kur iškils nauji daugiabučiai, didelis dėmesys kreipiamas į netoliese esančią infrastruktūrą: mokyklas ir vaikų darželius, susisiekimo paslaugas, kitas šeimoms svarbias įstaigas. J.Hallengrenas pabrėžia, kad tokie pat reikalavimai galioja ir Vilniuje bei primena, kad čia pirmąjį sandorį su žemės pardavėjais tikimasi sudaryti dar šiemet.

„Bonava“ veiklą Lietuvoje pradėjo šių metų pavasarį. Bendrovė neslepia planų per artimiausius 5 metus tapti lydere rinkoje.

Visoje įmonių grupėje šiuo metu statoma daugiau nei 10 tūkst. būstų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius