Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalijoje padidintas NT mokestis geroje vietoje esantiems objektams

Portugalijos valdžia nusprendė gerokai padidinti nekilnojamojo turto mokestį objektams, stovintiems gerame rajone ar iš kurių langų atsiveria geras vaizdas.
Lisabona
Lisabona / 123rf.com

Pavyzdžiui, už pietinėje namo dalyje esantį butą teks mokėti iki 20 proc. didesnį mokestį, praneša „The Portugal News“. O butas ar namas su vaizdu į kapines, šiaurinėje namo pusėje esantis butas ar butai apatiniuose daugiabučio aukštose nekilnojamojo turto mokestį gali sumažinti iki 10 proc.

Garsinė tarša taip pat vadins svarbų vaidmenį, tačiau iš esmės principas yra toks: kuo mažiau šviesos gauna objektas, tuo mažiau už jį teks mokėti mokesčio. Tačiau naujoji tvarka galios tik naujos statybos objektams ar objektams, kurie šiuo metu yra iš naujo vertinami.

Iki tol nekilnojamojo turto mokestis Portugalijoje taip pat buvo skaičiuojamas priklausomai nuo objekto vietos, tačiau šis veiksnys bendroje formulėj sudarė tik 5 proc., pažymi „Deutsche Welle“.

„Ši idėja mus labai nuliūdino, – sakė Lisabonos namų savininkų asociacijos vadovas Luisas Menezesas Leitao. – Valdžia ne tik su mumis nepasikonsultavo, bet ir įstatymą pakeitė parlamento atostogų metu, todėl šiuo klausimu nebuvo jokių debatų.“

Pasak L.M.Leitao, mokestinės teisės pagrindu negali būti tokie subjektyvūs kriterijai. Mokesčių inspekcijos darbuotojai priima sprendimus savo nuožiūra ir paprastai taip, kad būtų naudinga valstybei, sakė jis.

O kartais inspektoriai net neapžiūri apmokestinamo objekto. „Jau būta atvejų, kai mokesčių inspektoriai atsiųsdavo reikalavimą sumokėti mokestį, kuris buvo paskaičiuotas remiantis „Google Maps“ padarytomis nuotraukomis“, – sakė Lisabonos namų savininkų asociacijos pirmininkas.

Portugalijos biudžetas skubiai reikia papildomų pajamų, nes krizės metu šalyje buvo pastatyti gerokai mažiau nekilnojamojo turto objektų, kuriuos būtų galima apmokestinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius