Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

San Paule statomas pirmas 6 žvaigždučių viešbutis Lotynų Amerikoje

San Paule, Brazilijoje, statomas bokštas „Torre Rosewood“ į gretimą parką turėtų įsilieti savo vertikaliu sodu. Pagal žinomo prancūzų architekto Jeano Nouvelio sumanymą, žalumynai, gėlės ir medžiai jo viešąsias ir privačias erdves, terasas, stogus tarsi aprengtų. Pagal sumanymą, toks žalias bokšto „drabužis“ ne tik panardintų jį į aplinką, bet ir suteiktų daugiau privatumo bokšto gyventojams ir net savotiškai pratęstų vietos statybos tradicijas.
San Paule statomas pirmas 6 žvaigždučių viešbutis Lotynų Amerikoje
San Paule statomas pirmas 6 žvaigždučių viešbutis Lotynų Amerikoje / „Ateliers Jean Nouvel“

93 metrų aukščio bokštas „Torre Rosewood“ jau kitais metais turėtų iškilti didžiausiame Brazilijos mieste San Paule, greta istorinės Filomena Matarazzo ligoninės. Pagal architekto J.Nouvelio („Ateliers Jean Nouvel“) idėją, jis bus tarsi vertikalus gretimo Matarazzo parko su figomis ir magnolijomis išplėtimas.

30,8 tūkst. kv. m ploto bokšto statybai numatyta naudoti raudonmedį, kuris neatsiejamas nuo šios Lotynų Amerikos šalies gamtos. Architektai taip išreiškė pagarbą vietos statybos tradicijoms. Tai savotiškas jų pareiškimas, kad gyvenimas aukštai nereiškia daugybę amžių statybai naudotų vietinių medžiagų atsisakymo. Tai taip pat bus tarsi San Paulo „kabantieji sodai“, iš kurių atsivers užburiančios panoramos.

„Ateliers Jean Nouvel“/San Paule statomas pirmas 6 žvaigždučių viešbutis Lotynų Amerikoje
„Ateliers Jean Nouvel“/San Paule statomas pirmas 6 žvaigždučių viešbutis Lotynų Amerikoje

Prie šio prabangaus bokšto projektavimo greta vietos architektūros kompanijų („Königsberger & Vanucci“, „APD Design Development“, „Triptyque Architects“) prisidėjo žinomos Europos projektavimo ir dizaino kompanijos. Fasadus kūrė konstruktoriai iš „Arup“, interjerą – pats Philippe‘as Starkas. Vertikaliojo sodo autoriai – Rodrigo Oliveria ir Louis Benech.

Bokšte „Torre Rosewood“ projektuojami 126 privatūs apartamentai (18 tūkst. kv. m ploto) ir 104 numerių viešbutis (7,5 tūkst. kv. m ploto). Teigiama, jog tai bus pirmas 6 žvaigždučių viešbutis Lotynų Amerikoje. Komplekse taip pat įsikurs SPA ir sporto centras su 3 baseinais (5 tūkst. kv. m ploto), 2 restoranai, privatūs apartamentai (700 kv. m ploto) ir kt.

Planuojama, jog bokštas „Torre Rosewood“ bus baigtas statyti kitų metų pabaigoje. Autoriai bei statytojai tikisi, jog jis atvers naują puslapį šiuo metu intensyviai persitvarkančio San Paulo urbanistikos istorijoje.

Parengta pagal „Ateliers Jean Nouvel“ informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius