Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno meras Andrius Kupčinskas: 34 daugiabučių renovacijos pradžia Kaune – tik lašas Kauno mariose

Alinkos ministerija (AM) antradienį paskelbė, kad pradėti antrojo etapo renovacijos darbai. Tačiau savivaldybių atstovai perspėja, kad dar anksti džiaugtis ir pirmuoju etapu – Kauno meras Andrius Kupčinskas atkreipia dėmesį, kad padaryta tik nedidelė dalis darbų, per mažai namų renovuojama didžiuosiuose Lietuvos miestuose, dalies namų apskritai nereikėtų renovuoti, o reikėtų griauti.
Renovacija
Renovacija / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

„Dabar mes esame ant sudėtingiausio slenksčio – projektų ir statybos pirkimas, – antradienį spaudos konferencijoje sakė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis. – Tikimasi antroje rugpjūčio pusėje pajudinti 500 namų. Manome, kad procesas juda ir kad reikia ruoštis antram etapui. 2015 m. atsiras papildomas finansavimas ir didesnės galimybės, pradėsime trečią.“

Kauno meras Andrius Kupčinskas pasakojo, kad renovacijos darbai esant naujajai valdžiai vykdomi sparčiau nei anksčiau, tačiau vis dar juda lėtai. Kaunas gavo renovuoti 34 namus, o prašė virš šimto.

„Praeitą savaitę BETA agentūrai buvo pateikti 34 projektai, tai yra lašas Kauno mariose, – kalbėjo Kauno meras. – Kaune yra 5 tūkst. daugiabučių, kuriuos reikia renovuoti (...) Didesniems miestams turi būti skiriama daugiau. Progresas yra, ir negalime sustoti. Manome, kad efektyvesnis būdas renovuoti namus būtų kvartalais.“

Pasak jo, yra nemažai ir tokių senų daugiabučių, kuriuos reikia ne renovuoti, o griauti. Tokiuose namuose gyvena didelė nepasiturinčių gyventojų, kurie neturėtų lėšų renovacijai.

V.Mazuronis, paklaustas, kodėl tiek mažai namų renovuojama didžiuosiuose miestuose, kalbėjo, kad čia, išskyrus Kauną, pasigendama didžiųjų savivaldybių iniciatyvos. Pavyzdžiui, Vilnius iniciatyvos nerodė, esą todėl čia pirmojo etapo metu turėtų būti renovuojami tik 26 daugiabučiai. O, pavyzdžiui, Mažeikiai pareiškė norą renovuoti daugiau nei 50 daugiabučių. 

Šiuo metu AM yra atrinkusi 830 daugiabučių, kurių projektų ir statybos pirkimai turėtų būti pabaigti rugpjūčio – rugsėjo mėnesiais, o statybos darbai prasidėti spalio mėnesį.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius