TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rinka atsigauna: gegužę sparčiausiai kilo butų kainos didmiesčiuose

Per pastaruosius dvylika mėnesių butų kainos penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose augo 3,2 proc. Nekilnojamojo turto ekspertai pastebi, kad po nuosaikaus butų kainų augimo metų pradžioje Lietuvos didmiesčiuose gegužės mėnesį fiksuojamas didžiausias mėnesinis butų pardavimo kainų augimas šiais metais.
Būstas
Būstas / Vida Press nuotr.

Skaičiuojama, kad sostinėje butų kainos per metus augo 2,5 proc. iki 1476 eurų už kv. m gegužę, skelbia nekilnojamojo turto paslaugų bendrovė „Ober-Haus“.

Kaune metinis butų kainų augimas gegužę siekė 4,5 proc. iki 1045 eurų už kv. m, Klaipėdoje – 3,2 proc iki 1054 eurų už kv. m, Šiauliuose – 4,6 proc. iki 630 eurų už kv. m ir Panevėžyje – 6,2 proc. iki 596 eurų už kv. metrą.

„Šių metų gegužės mėnesį visuose šalies didmiesčiuose sparčiausiai augo senesnės statybos butų kainos. Tačiau žvelgiant į ilgesnį laikotarpį, tai tendencijos atskiruose šalies didmiesčiuose išlieka skirtingos. Per paskutinius dvylika mėnesių Vilniuje senos statybos butai brango 3,5 proc., o naujos statybos – 1,3 proc. Tuo tarpu Kaune ir Klaipėdoje per tą patį laikotarpį senos statybos butai brango atitinkamai 2,8 proc. ir 1,1 proc,, o naujos statybos – atitinkamai 8,3 proc. ir 7,4 proc.

Jeigu šalies sostinėje naujos statybos butų plėtros (statybų) tempai lėtėja, tai Kaune ir Klaipėdoje jau fiksuojama daug spartesnė šio būsto segmento plėtra. Pavyzdžiui, Vilniuje šiais metais planuojama pastatyti beveik 10 proc. daugiau butų nei 2017 metais, tuo tarpu Kaune ir Klaipėdoje metinis pasiūlos augimas gali sudaryti net 80–100 proc. Todėl Kaune ir net Klaipėdoje jau galima rinktis iš vis gausesnio kiekio naujų projektų, kurie potencialiems pirkėjams gali pasiūlyti įvairesnę lokaciją, koncepciją ir šiuolaikinius techninius sprendimus. Tai atsiliepia ir naujos statybos butų kainoms Kaune ir Klaipėdoje – kiekybinis ir kokybinis pasiūlos šuolis lemia aukštesnes jų pardavimo kainas“, – sako „Ober-Haus“ Rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims Raimondas Reginis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius