Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Dariaus ir S.Girėno stadiono senosios atramos bus pakeistos

Rekonstruojamo S.Dariaus ir S.Girėno stadiono atramų būklė pernelyg prasta, todėl jas nuspręsta griauti ir statyti naujas, praneša portalas kaunas.kasvyksta.lt.
Statomas S.Dariaus ir S.Girėno stadionas Kaune
Statomas S.Dariaus ir S.Girėno stadionas Kaune / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius nurodė, kad ištyrus atramų mėginius nepriklausomoje Kauno technologijos universiteto laboratorijoje, paaiškėjo, kad konstrukcijos per daug pažeistos, o armatūros – pernelyg trapios bei galinčias neatlaikyti apkrovų.

„Todėl laboratorijos išvadose siūlyta atramas griauti iki pamatų ir nuo pagrindų betonuoti naujas. Šiandien galime pasidžiaugti, kad dėl atliktų tyrimų buvo priimtas geriausias sprendimas, taip išvengiant potencialių rizikų. Naujos atramos kyla ant naujų gręžtinių polinių pamatų. Konstrukcijos gaminamos iš šiuolaikiškų, pažangių, Europos Sąjungoje sertifikuotų statybinių medžiagų“, – sakė V.Abramavičius.

Savivaldybės manymu, darbai dėl pakeitimų nebrangs, atvirkščiai – gali atpigti.

Pasak V.Abramavičiaus, daugiau esminių pakeitimų nesuplanuota, todėl tikimasi, kad visus darbus rangovui pavyks užbaigti laiku, kaip numatyta sutartyje – rekonstruotą stadioną numatyta atidaryti 2022-ųjų pavasarį.

2018-ųjų rudenį įsibėgėjus stadiono griovimo darbams, tuometinis Turkijos rangovas „Kayi Construction“ tvirtino, kad atramos yra geros ir laikys naujų tribūnų perdangas.

BNS anksčiau rašė, kad pernai sausį Kauno savivaldybė nutraukė 34,95 mln. eurų vertės stadiono rekonstrukcijos sutartį su „Kayi Construction“, o rugpjūtį su įmone „Autokausta“ pasirašė stadiono rekonstrukcijos sutartį. Darbų vertė sieks 32 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius