Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Savivaldybėms siūloma nuomotis butus socialiniam būstui

Savivaldybėms siūloma leisti nuomotis socialinius būstus iš gyventojų mažiausiai 5 metams. Dabar jos gali tokius būstus tik statyti. Seimas antradienį po pateikimo priėmė svarstyti Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti bei Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymų pataisas. Už balsavo 102, prieš – 1 Seimo narys.
Butas karo pabėgėlių šeimai
Socialinis butas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sakė, kad kitais metais būsto nuomos kompensacijoms bus numatyta maždaug 2 mln. eurų.

„Valstietis“ Valius Ąžuolas suabejojo, ar visos savivaldybės bus aktyvios ir nuomosis butus socialiai remtiniems gyventojams. Jis siūlė savivaldybes paskatinti aktyviau plėtoti socialinį būstą.

„Viena savivaldybė sakys, kad nenori nuomoti, o kita savivaldybė žadės daug nuomotis“, – teigė Biudžeto ir finansų komiteto narys.

L.Kukuraičio teigimu, dabar Lietuvoje socialinio būsto laukia apie 10,5 tūkst. gyventojų. Pernai jo sulaukė maždaug 1 tūkst šeimų, o 460 gavo nuomos kompensaciją.

Pirmosios pataisos, įteisinančios naują finansinės paramos socialiai remtinoms šeimoms formą – būsto nuomos kompensaciją vietoje socialinio būsto – įsigaliojo nuo 2015-ųjų. Tačiau ši naujovė nebuvo populiari.

Tai 2017 metų pavasarį patvirtino Valstybės kontrolė. Būsto nuomos kompensacijomis 2015 metais pasinaudojo tik 0,3 proc., o 2016 metais – 6,8 proc. į jas galinčių pretenduoti šeimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius