-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SBA greta Klaipėdos stato robotizuotą gamyklą

SBA grupė pradėjo Technologijų ir inovacijų parko antrąjį plėtros etapą. Šalia Klaipėdos kuriamame klasteryje statoma automatizuota ir robotizuota gamykla, kuri aprūpins regiono įmones baldų gamybai reikalingais komponentais. „Swedbank“ šiam projektui suteikė daugiau nei 10 mln. eurų paskolą.
SBA logistikos centras
SBA logistikos centras / Bendrovės nuotr.

„Nepaisant visame pasaulyje sudėtingo laikotarpio, suplanuotų investicijų SBA Technologijų ir inovacijų parko klasteryje nestabdome. Dar šių metų pabaigoje numatome baldų komponentų gamyklos darbo pradžią“, – pranešime spaudai cituojamas SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Teigiama, kad gamykloje bus centralizuota SBA grupės baldų įmonėms skirtų komponentų ir ruošinių gamyba. Apie 13 tūkst. kv. metrų ploto fabrike bus įdiegtos 4 automatizuotos gamybos linijos, 5 robotai. Gamykla veiks 24/7 režimu. Numatoma, kad iš fabriko kiekvieną parą į Lietuvoje įsikūrusias baldų gamybos įmones su produkcija iškeliaus apie 40 vilkikų, kurie per metus įmonėms visoje šalyje perveš daugiau nei 90 mln. vienetų baldų komponentų ir ruošinių.

Gamyklos statybas finansuos „Swedbank“, su kuriuo SBA grupės įmonės pasirašė kiek daugiau nei 10 mln. eurų vertės projekto finansavimo sutartis.

Šį balandį buvo baigtas ir I-asis parko plėtros etapas, kurio metu buvo pastatytas ir darbą pradėjo daugiau nei 30 tūkst. kv. m ploto logistikos centras.

Bendros SBA grupės investicijos į du pirmuosius Technologijų ir inovacijų parko etapus viršys 30 mln. eurų. Statomame fabrike gamybą vykdys naujai įsteigta SBA baldų sektoriaus bendrovė „Laminn“. Logistikos centro operatorius - SBA įmonė „Innovo logistika“. Tiek centro, tiek gamyklos plėtotojas – SBA nekilnojamojo turto bendrovė „Urban Inventors“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius