Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sostinėje antrą mėnesį iš eilės kyla butų kainos

„Ober-Haus“ Lietuvos butų kainų indekso (OHBI), fiksuojančio butų kainų pokyčius penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje), šių metų kovo mėnesio reikšmė išaugo 0,1%. Palyginti su praėjusių metų kovu, per metus butų kainos Lietuvos didmiesčiuose sumažėjo 1,6%.
Brangiausias butas Vilniuje – V.Mykolaičio-Putino gatvėje
Brangiausias butas Vilniuje – V.Mykolaičio-Putino gatvėje / Domoplius.lt nuotr.

Bendram kovo mėnesio indekso reikšmės pokyčiui įtakos turėjo 0,3% ūgtelėjusios butų kainos Vilniuje. Tai yra antras mėnuo iš eilės, kuomet sostinėje fiksuojamas kainų augimas. Vidutinė kvadratinio metro kaina sostinėje išaugo iki 4112 Lt (+11 Lt/kv. m). Kaune buvo užfiksuotas 0,1% kainų sumažėjimas, o vidutinė kvadratinio metro kaina smuktelėjo iki 3255 Lt (-3 Lt/kv. m). Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje šių metų kovą vidutinės butų kainos nekito ir išliko tokios pačios kaip ir vasarį – atitinkamai 3307 Lt/kv. m, 1877 Lt/m2 ir 1778 Lt/kv. m.

Per paskutinius 12 mėnesių visuose šalies didmiesčiuose metinis butų kainų pokytis išliko neigiamas: Vilniuje – 1,1%, Kaune – 2,9%, Klaipėdoje – 0,7%, Šiauliuose – 1,8% ir Panevėžyje – 3,9%.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius